Відбулось засідання сорок п'ятої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у сесійній залі зареєструвалося 27 депутатів.

Засідання традиційно розпочалося із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.  

Міський голова м.Вараш Олександр Мензул доповів присутнім щодо стабільної роботи енергетичної інфраструктури громади та готовності до надзвичайних ситуацій, у зв’язку із останніми подіями, зокрема потужної атаки на енергетику України.

оо 3180

На засіданні також була присутня начальник Вараської міської військової адміністрації Людмила Мариніна, яка нагадала про розробку "дорожньої карти" із юристами щодо спірних питань з розмежування повноважень між Вараською міською військовою адміністрацією та Вараською міською радою, згідно чинного законодавства України та запропонувала виключити декілька проєктів рішень із порядку денного, які стосуються комунальної власності та входять до повноважень МВА.

Депутат Олександр Дерев'янчук (фракція "Європейська солідарність") запропонував оголосити 15 хвилин перерви задля вирішення проблемних питань щодо порядку денного. Депутати підтримали дану пропозицію.

оо 3229

Затим розгляд питань порядку денного розпочали із внесення змін до структури виконавчих органів Вараської міської ради, йдеться про скорочення у відділі екологічного контролю управління безпеки та внутрішнього контролю ВК ВМР посади головного спеціаліста, та введення токої ж посади у відділі земельних ресурсів ВК ВМР. 

Під час засідання, 22 березня, депутати внесли зміни до установчих документів дошкільного навчального закладу (ясел-садка) комбінованого типу №4 Вараської міської ради та до Правил благоустрою території Вараської громади (технічні зміни).

Щодо внесення змін до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської громади на 2021-2025 роки, то йдеться про збільшення коштів на суспільно корисні роботи та включити до Програми захід про надання поворотної фінансової допомоги комунальним підприємствам. Крім цього було затверджено Порядок надання цієї поворотної фінансової допомоги комунальним підприємствам ВМР.

Також передали для військових частин пристрої та обладнання, які закупили за їх зверненням.

Після чого депутати проголосували за низку "земельних" питань: поновлення Договору оренди земельної ділянки на новий строк, продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення у власність та надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду. 

Наприкінці засідання депутати заслухали звіти про роботу заступників міського голови за 2023 рік. Зокрема: звіт першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Павла Павлишина за 2023 рік, звіт про роботу заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря Воскобойника за 2023 рік (додаток до звіту), звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра Стецюка за 2023 рік, звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа Хондоки за 2023 рік.

оо 3250