Вараська громада є однією з 12 пілотних громад проєкту “Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами”.

Від нашої громади у першій програмі навчання “Управління проєктами для територіальних громад” беруть участь: заступник міського голови Дмитро Стецюк і начальник відділу інформаційної політики та комунікацій Володимир Гребьонкін.

420011937 718908587009060 3032304438119711058 n124

15-18 січня у Львові під час навчальної програми учасники здобувають знання, як обирати ідею для проєкту, ставити конкретні цілі, планувати календарні терміни та бюджет проєкту, як комунікувати зі стейкґолдерами та визначати ключові ризики. Водночас під час навчальної програми розглядатиметься процес підбору команди, її мотивація, встановлення необхідних ресурсів для реалізації проєкту. Також представники громад безпосередньо під час навчання будуть працювати над власними проєктами. 

Упродовж декількох місяців представники громад із різних регіонів України візьмуть участь у 6 програмних навчаннях, а також спільно з експертами університетів працюватимуть над шляхами розв'язання актуальних проблем громади, зокрема шляхом залучення грантів та міжнародного фінансування. Результатом спільних напрацювань стануть власні проєкти, які громада зможе реалізувати під менторством університетів Альянсу.

Проєкт "Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами" реалізується Альянс українських університетів за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Нагадаємо, у рамках даного проєкту міський голова м.Вараш Олександр Мензул, заступник міського голови Дмитро Стецюк, депутат Вікторія Данилко (фракція "Пропозиція") та представники Молодіжної ради при Вараській міській раді відвідали форум "Відбудова України через синергію університетів та територіальних громад" у м.Київ, де був підписаний договір про співпрацю.

Світлини УКУ