Міський голова м.Вараш Олександр Мензул, заступник міського голови Дмитро Стецюк, депутат Вікторія Данилко (фракція "Пропозиція") та представники Молодіжної ради при міській раді взяли участь у форумі "Відбудова України через синергію університетів та територіальних громад".

Цією подією розпочинається пілотний проєкт співпраці між Альянсом українських університетів, до яких входить 6 закладів вищої освіти – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ), Київська школа економіки (м. Київ), Національний технічний університет "Дніпровська політехніка" (м. Дніпро), Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне), Сумський державний університет (м. Суми), Український католицький університет (м. Львів) та територіальними громадами.

 7274

Даний проєкт реалізується Альянсом Українських Університетів за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження", його мета – сприяти ефективнішому врядуванню та залученню кваліфікованих експертів для місцевого розвитку. Він реалізується Альянсом Українських Університетів за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

7254

Рівненщину на форумі представляли Вараська та Березнівська громади. Вони одні із 12 пілотних громад України, котрі долучені до співпраці між громадами та експертами університетів.

7214

В рамках заходу Альянс українських університетів та територіальні громади підписали меморандум про співпрацю, яка включає наступні напрямки:

  • проведення комплексного дослідження для визначення найактуальніших проблем та потреб цільових громад;
  • участь та сприяння в організації публічних інформаційних заходів, а також навчальних програм;
  • розробка проєктів, націлених на розв'язання окремих проблем, визначених під час дослідження;
  • поширення інформаційних та довідкових матеріалів серед цільової аудиторії на власних ресурсах.

7288

"Сьогодні в стінах Київської школи економіки був підписаний меморандум між Альянсом українських університетів та 12 пілотних громад України. Рівненщину представляє Березнівська та Вараська громади. Суть меморандуму полягає в тому, що створюється спільна база знань, де є можливість у громадах висвітлювати проблеми перед академічними, науковими закладами і вирішують ті питання, які є невирішені з тих чи інших причин, в силу чи відсутності досвіду, відсутності наукового обґрунтування. Це дає можливість в першу чергу залучити до розвитку, потенціал громад, науковців. Можливість обмінюватись з навчальними закладами науковим потенціалом, вченими-студентами, аспірантами. Можливість громадам між собою обмінюватися здобутими напрацюваннями по залученню різного роду грантів, в тому числі, і міжнародних. Я сподіваюсь, ця пілотна програма матиме  хороші результати і буде залучений ще не один навчальний заклад, не одна громада, в тому числі, нашого Поліського краю", – розповідає Олександр Мензул.