Відбулося засідання тридцять дев’ятої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи зареєструвалося 27 депутатів.

Розпочалось засідання традиційно із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

7330

Після утворення робочих органів і затвердження порядку денного було виголошено депутатські запити і звернення

Сесійне засідання розпочали із питання про внесення змін до структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління − скоротити в управлінні освіти ВК ВМР посаду спеціаліст І категорії та ввести посаду головний спеціаліст. Затим підтримали проєкти рішення щодо організації ведення самостійного бухгалтерського обліку та фінансової звітності в закладах загальної середньої освіти Вараської МТГ, проєкт стосується створення самостійного бухгалтерського обліку у Вараських ліцеях №1, №2, №3, №4 та №6, про додаткові заходи щодо кадрового забезпечення закладів освіти Вараської міської територіальної громади, зокрема ввести у штатні розписи закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади з 1 січня 2024 року додатково посади бухгалтерів І категорії у Вараській ліцей № 1, № 2, № 3, № 4, № 6. Окрім цього погоджено питання про надання згоди на безоплатне прийняття державного майна у комунальну власність Вараської міської територіальної громади − передача шкільних підручників для 5-го класу від Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

7342

Під час засідання 25 жовтня депутати внесли зміни до установчих документів Озерецької, Заболоттівської гімназій, Мульчицького, Сопачівського ліцею, Собіщицького закладу дошкільної освіти та с. Заболоття. Зокрема, рішення сприятиме приведенню їх Статутів у відповідність до чинного законодавства.

Проєкти рішення, що стосувалися додаткових заходів щодо кадрового забезпечення Вараського ліцею № 6, припинення юридичної особи – дошкільного навчального закладу (ясел-садка) №3 Вараської міської ради Рівненської області в результаті реорганізації шляхом приєднання до дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №4 Вараської міської ради Рівненської області та про внесення змін до установчих документів Центру дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради, то ці проєкти не набрали необхідної кількості голосів серед депутатів.

7356

Обранці внесли зміни до Програми соціальної допомоги та підтримки мешканців Вараської МТГ на 2021-2023 роки. Мова про відшкодування витрат на поїздки військовослужбовців, які не мають статусу учасника бойових дій та придбання електронних карток для безоплатного забезпечення громадян, які згідно з чинним законодавством мають пільги при користуванні міським та приміським пасажирським автомобільним транспортом загального користування. Зміни до Комплексної програми "Здоров'я" на 2022 - 2025 роки передбачають збільшення фінансування для хворих, які отримують гемодіаліз, життєво необхідні лікарські засоби супутньої терапії та кошти для Центру психічного здоров’я, котрий функціонуватиме на базі Вараської багатопрофільної лікарні, згідно з підписаним Меморандумом між Вараською міською радою та Швейцарською стороною (в рамках проєкту ментального здоров’я).

Затвердили Програму соціальної допомоги та підтримки мешканців на 2024 - 2026 роки, нову редакцію Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на 2021-2025 роки та внесли зміни до рішення Вараської міської ради, а саме доповнили Комплексну програму соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки додатковим заходом – "Надання адресної допомоги на придбання житла Захисникам і Захисницям України та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України" врахуванням колективного звернення керівників стоматологічних закладів Вараської громади в Порядку відшкодування витрат на проведення лікування зубів Захисників і Захисниць змінено суб’єкта відшкодування витрат на стоматологічні послуги із Надавача послуг на Отримувача послуг.

Опісля підтриманих проєктів рішень депутат Тетяна Гуліта (фракція "Пропозиція") виголосила подяку департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР за плідну роботу, взаєморозуміння та підтримку під час розробки Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки.

Депутати ухвалили рішення про найменування садового масиву на території Вараської міської територіальної громади (за межами населених пунктів) − садовий масив "Райдуга", затвердили Програми розвитку та реалізації питань містобудування на 2024-2026 роки та містобудівну документацію "Детальний план території по дорозі Рівненська в м.Вараш".

7351

Підтримали проєкти рішення про нову редакцію Комплексної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, де йдеться про скорочення термінів реалізації заходів Програми, а саме до 2023 року та затвердження Комплексної програми підтримки сім’ї, дітей та молоді на 2024-2026 роки, яка відповідає запитам молоді в реаліях воєнного часу з актуальними напрямками.

Погоджено депутатами і ряд інших питань, що стосуються делегування повноважень щодо безоплатної передачі комунального майна для потреб Збройних сил України, прийняття майна у комунальну власність Вараської міської територіальної громади, надання згоди на безоплатне прийняття об’єктів енергетичної інфраструктури у комунальну власність Вараської міської територіальної громади, внесення змін до Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин у Вараській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки та до Комплексної програми розвитку цивільного захисту Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

7346

Також на засіданні внесено зміни і до бюджету Вараської МТГ на 2023 рік. Серед іншого було виділено на заходи з територіальної оборони, підтримку громадських об’єднань ветеранів і осіб з інвалідністю, будівництво теплової мережі до провулку Вишневий та вул.Лугова в м.Вараш (виготовлення ПКД), капітальний ремонт покрівлі Собіщицького ліцею, капітальний ремонт приміщення санвузла відділення реабілітації у Вараській багатопрофільній лікарні, придбання генераторів в адмінбудівлях старостинських округів, поточні ремонти приміщень Вараського ліцею №2, Більськовільського ліцею, котельні в с.Собіщиці, перерозподіл бюджетних призначень управлінню освіти та ін.

Після невеликої перерви депутати повернулися до розгляду порядку денного та обговорення "земельних" питань.