Засідання 39-ої сесії Вараської міської ради восьмого скликання традиційно розпочалося із депутатських запитів та звернень.

Депутат Олександр Дерев'янчук (фракція "Європейська Солідарність") виголосив звернення щодо облаштування мережі освітлення у с.Собіщиці по вул.Леоніда Коляди в районі місцевого ліцею. Іще один запит стосувався передбачення видатків бюджету Вараської громади на 2024-ий рік, в повному об'ємі надходжень ПДФО військових до місцевого бюджету, на оборонні цілі.

99 7368

Олександр Дерев'янчук

Також депутат зачитав звернення Вараської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від них організацій.

"Російська церква разом зі своїми структурними підрозділами і залежними організаціями має бути заборонена в Україні", – доповів депутат Олександр Дерев'янчук. 

Звернення не знайшло підтримки серед депутатів.

Депутат Ігор Саворона (фракція "Сила Людей") у своєму зверненні закликав відновити повноцінну публікацію засідань та комісій Вараської міської ради на YouTube-каналі.

99 7372

Ігор Саворона

Депутат Тетяна Гуліта (фракція "Пропозиція") закликала продовжити виконання закону про декомунізацію, а саме перейменування вулиць на території Вараської громади у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

99 7377

Тетяна Гуліта

Депутат Олег Сніжко (фракція "Пропозиція") зауважив також, що у Вараській громаді не всі установи, організації та підприємства здійснили приведення документації до норм чинного законодавства, і офіційно зазначені як "Кузнецовські".