3500 ВІДДІЛ ВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ ВИБОРЦІВ


 СТРУКТУРА ВІДДІЛУ


Данілко Олена Миколаївна

Данілко Олена Миколаївна

начальник відділу

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

посадова інструкція

Ярута Наталія Миколаївна

Ярута Наталія Миколаївна

головний спеціаліст

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

посадова інструкція

 КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

  Адреса відділу:

34400, м.Вараш
майдан Незалежності 1
каб.212
 

  Графік роботи:

Понеділок - четвер з 8:00 до 17:15
П'ятниця з 8:00 до 16:00
Перерва з 13:00 до 14:00

 Телефони та e-mail:

(03636) 2-33-43
Факс - (03636) 2-34-83
приймальня міського голови 067-579-58-80 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   

 КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Інформація про виконання делегованих повноважень відділом ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради у 2021 році

Звіт про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців  виконавчого комітету Вараської міської ради у 2020 році   

Звіт про виконану роботу відділом ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради у 2019 році                            

ЗВІТ про виконану роботу відділом ведення Державного реєстру виборців  виконавчого комітету Вараської міської ради за 2018 рік

ВІДОМОСТІ про звичайні виборчі дільниці, що утворені на постійній основі у м.Вараш

Звіт про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради

 До уваги виборців!

З 1 липня 2020 року вступила в силу постанова ЦВК від 18 травня 2020 року № 88. Згідно постанови за вмотивованим зверненням виборця відділ ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради (далі - Відділ) може визначити іншу виборчу адресу виборця, ніж ту за якою зареєстровано його місце проживання.

Для зміни виборчої адреси необхідно подати заяву до Відділу в паперовій або електронній формі. Заява в паперовій формі може бути подана виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства. З 1 липня 2020 року вступила в силу постанова ЦВК від 18 травня 2020 року № 88.

Згідно постанови за вмотивованим зверненням виборця відділ ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради (далі - Відділ) може визначити іншу виборчу адресу виборця, ніж ту за якою зареєстровано його місце проживання. Для зміни виборчої адреси необхідно подати заяву до Відділу в паперовій або електронній формі.

Заява в паперовій формі може бути подана виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства.Заява в електронній формі може бути надіслана виборцем за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України "Про електронні довірчі послуги" (кваліфікований електронний підпис), з використанням мережі Інтернет.

Така заява повинна містити адресу електронної пошти, на яку виборцю може бути надіслано повідомлення про результати розгляду заяви. До заяви виборець додає копію документа, що підтверджує його фактичне проживання за вказаною ним адресою, а саме:

договір найму (оренди) житла за адресою, яку виборець просить визначити його новою виборчою адресою;виданий органом державної влади чи органом місцевого самоврядування документ, що засвідчує здійснення виборцем підприємницької діяльності;

документ, що підтверджує право власності на житло; довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

документ, що засвідчує здійснення виборцем догляду за особою, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду;

документ, що засвідчує перебування виборця у шлюбі або у родинних відносинах з особою, місце проживання якої зареєстроване за адресою, яку виборець просить визначити його новою виборчою адресою (наприклад, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження, судове рішення про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами тощо).

Така заява може бути подана у будь-який час, але не пізніше ніж на пʼятий день з дня початку виборчого процесу. Окрім того, виборець може звернутися до Відділу з новою заявою не раніше ніж через 180 днів після дати внесення до реєстру виборців останньої зміни виборчої адреси такого виборця. Слід відмітити, що мова йде не про заяви щодо тимчасової зміни місця голосування.

Заяву в електронній формі можна заповнити на сайті Державного реєстру виборців в інтернеті (www.drv.gov.ua) в сервісі “Кабінет виборців”.

Заява в паперовій формі подається в відділ ведення Державного реєстру виборців за місцем фактичного проживання (за адресою, на яку змінюватиметься поточна виборча адреса виборця). Для жителів м.Вараш: м.Вараш, м-н Незалежності, 1, хол 1 поверху, (тел.:2-34-83, 2-33-43). Режим роботи: Пн-Чт з 8.00-17.15 год., Пт з 8.00-16.00 год., обід з 13.00-14.00 год.

Тимчасова зміна місця голосування

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період проведення виборів) змінити місце голосування.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

Заяви про тимчасову зміну місця голосування виборця у місті Вараш  приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради, а не дільничними комісіями.

За мотивованим зверненням виборця відділ ведення Державного реєстру виборців може тимчасово змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

До відділу ведення Державного реєстру виборців необхідно подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати.

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.
         До таких документів можна віднести:

-         довідку з місця роботи;

-         довідку з місця навчання;

-         документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке

знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати

-         інші документи (перелік таких документів не є вичерпним).

Якщо виборець, який проживає в Україні та перебуватиме в день виборів за її межами,   може звернутися з заявою про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Реєстру за своєю виборчою адресою або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Такі заяви приймаються до 25березня 2019 року.

Про тимчасову зміну місця голосування виборцю видається посвідчення.

Місцезнаходження відділу ведення Державного реєстру виборців:

34400 м.Вараш, майдан Незалежності, 1 каб.212

   Розпорядок роботи:

Понеділок, вівторок, середа, четвер : 08.00-17.15
П’ятниця: 08.00-16.00
Обідня перерва: 13.00-14.00

Телефони для довідок: 2-33-43, 2-34-83.

До відома виборців!

31 грудня 2018 року Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів Президента України, які відбудуться

31 березня 2019 року. З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців, просимо Вас уточнити свої персональні дані на офіційному веб-сайті "Державний реєстр виборців" за допомогою онлайн-сервісу "Особистий кабінет виборця" або шляхом звернення до відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Вараської міської ради.

Особливо увагу слід звернути виборцям, які:

  • голосуватимуть вперше;
  • змінювали прізвище, ім’я, по-батькові,  дату народження чи місце реєстрації;
  • проходили строкову військову службу й демобілізувались після останніх місцевих виборів;
  • звільнились з установ виконання покарань після останніх місцевих виборів;
  • перебували на консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України на території іноземних держав;
  • не приймали участі в голосуванні на попередніх виборах в силу різних обставин.

При особистому зверненні до відділу ведення Державного реєстру виборців при собі необхідно мати паспорт громадянина України, або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб недавно прийнятих до громадянства України), а у разі зміни прізвища – ще й документ, що підтверджує ці зміни.

Місцезнаходження відділу:

34400 м.Вараш,

майдан Незалежності, 1 каб.212

   Розпорядок роботи:

Понеділок, вівторок, середа, четвер : 08.00-17.15
П’ятниця: 08.00-16.00
Обідня перерва: 13.00-14.00

Телефони для довідок: 2-33-43, 2-34-83