У Вараші відбувся мітинг-реквієм із нагоди 38-ої річниці катастрофи на ЧАЕС.

У події взяли участь учасники ліквідації аварії, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна, міський голова м.Вараш Олександр Мензул, заступник генерального директора РАЕС з персоналу Олег Килюх, силові структури міста, священники, працівники виконавчого комітету та громада Вараша.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув у боротьбі з "мирним" атомом.

o 7578

Благочинний Вараського району, настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій та військовий капелан отець Микола здійснили літію за померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

"Сьогодні ми згадуємо про те, що техногенні аварії на Землі бувають. Сьогоднішня війна – це також трагедія для всієї планети. Нас об'єднує тільки те, що ми українці і ми можемо протистояти. Під час Чорнобильської аварії із міста Вараш багато атомників вирушили на ліквідацію, утримання та локалізацію наслідків тих вибухів, які були в самому блоці. Героїзм одних людей завжди будується за рухунок зумисного зла або помилок інших людей. Я мрію про ті роки, коли в Україні Героєм буде просто той, хто надав звичайну благодійну допомогу, а не той хто віддав своє життя заради інших людей, за Державу. Це буде свідченням того, що ми живемо у мирній країні, з радістю, а не з постійним сумом і згадуванням важкого горя...", – сказав у своїй промові Олександр Мензул.

Міський голова нагородив учасників ліквідації ядерної аварії. Зокрема, з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди 38-х роковин Чорнобильської катастрофи грамотою виконавчого комітету Вараської міської ради та грошовою винагородою відзначено:

  • Петра Зінчука;
  • Михайла Ігнатченка;
  • Надію Каю;
  • Віктора Кунерта;
  • Анатолія Лойка;
  • Михайла Мартинюка;
  • Ростислава Сільмана.

o 7686

Олександр Мензул вручає нагороду одному із учасників ліквідації ядерної аварії

Опісля нагородження, присутні долучилися до урочистого покладання квітів біля скульптурної композиції "Жертвам Чорнобильської катастрофи".
 
Мітинг-реквієм супроводжувався тематичними віршами та піснями, покликаними вшанувати пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС та невинних жертв катастрофи.
 
o 7738