З метою забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, 15 квітня 2024 року під головуванням Олександра Мензула, міського голови, відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На порядок денний засідання винесено 21 питання, зокрема:

  • 1 – про негайне відібрання малолітньої у батьків у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю дитини;

  • 13 – про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

  • 1 – про доцільність встановлення піклування над дитиною-сиротою, та призначення піклувальником над нею;

  • 1 – про доцільність встановлення опіки над майном дитини-сироти, а саме: над 1/16 часткою квартири, та призначення опікуна над ним;

  • 4 – про  доцільність підготовки та подання до суду висновку органу опіки та піклування щодо позбавлення батьківських прав батька відносно малолітньої дитини;  

  • 1 – про доцільність підготовки та подання до суду щодо визначення способу участі у вихованні, спілкуванні баби, діда з малолітньою онукою.

Усі питання порядку денного були ретельно вивчені членами комісії та прийнято рішення в інтересах дітей, які взято на контроль до їх повного виконання.

З особливою увагою на комісії розглянуто питання щодо негайного відібрання дитини  у батьків, які зловживають алкогольними напоями, не здійснюють належного догляду за донькою, не створюють умови для її  проживання, виховання, навчання та розвитку.

Підводячи підсумки засідання комісії, головуючий Олександр Мензул наголосив, що діяльність комісії з питань захисту прав дитини спрямована на координацію зусиль установ та організацій Вараської громади Рівненської області у сфері реалізації державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, профілактики раннього сирітства. Усі діти потребують уваги з боку батьків, тому ми мусимо бути уважними, з розумінням ставитись до їх повсякденних проблем, індивідуально підходити до вирішення спорів між дорослими заради збереження здоров´я дітей, щоб кожна почувалась захищеною та щасливою.

За інформацією Служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради