Вараська громада отримала "мобільний кейс" для надання адмінпослуг. Відтепер Працівники Вараського ЦНАПу зможуть надавати якісні адміністративні послуги маломобільним верствам населення, зокрема військовослужбовцям, які у лікарні, жителям віддалених сільських населених пунктів нашої громади з виїздом до заявника.
Працівники нашого ЦНАПу зможуть надавати якісні адміністративні послуги маломобільним верствам населення, зокрема військовослужбовцям, які у лікарні, жителям віддалених сільських населених пунктів нашої громади з виїздом до заявника.
 
"Мобільна валіза" вміщує ноутбук, мишку, безконтактний зчитувач ID-карток, бездротовий кольоровий принтер з додатковими картриджами, мобільний модем, сканер портативний, карта пам’яті, концентратор USB-портів, вебкамеру.
 
IMG 58221111
 
За словами начальника відділу ЦНАПу Людмили Ковбасюк отримання даного обладнання це ще один крок до створення безбарʼєрного простору у громаді, та забезпечення доступності й підвищення якості надання адміністративних послуг для мешканців.
 
"Наша громада була обрана не випадково – зважали на кількість населення та віддаленість населених пунктів. Відтепер люди старшого віку, люди із інвалідністю й ті, хто за станом здоров’я не може самостійно пересуватись, можуть отримати адміністративні послуги не відвідуючи приміщення ЦНАПу, а за місцем їх проживання чи перебування. Наш обов’язок – дбати про потреби таких людей. І це особливо актуально у воєнний час, адже для нас надзвичайно важливо, щоб як маломобільні верстви населення, так і ветерани були соціалізовані та мали можливість отримати наші послуги швидко і якісно", − говорить очільниця ЦНАПу.
IMG 5834111111111111
 
Зокрема, правом на отримання адміністративних послуг на віддаленому робочому місці можуть скористатись особи, які:
 
  • досягли 80-річного віку;
  • мають інвалідність 1 групи;за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись, у т.ч. перебувають в лікарнях;
  • отримують соціальну послугу догляду вдома, яка надається Вараським центром соціальних служб та послуг;
  • особи, які проживають у віддалених населених пунктах тощо.
До слова, передав "кейс" учора голова Рівненської ОДА Олександр Коваль. Його придбали в рамках Програми розвитку ООН в Україні за підтримки уряду Великої Британії.
 
661