Військовослужбовця із Вараша, який врятував побратима, але загинув сам, Михайла Анатолійовича Дворака нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Нагороду матері Ганні Михайлівні Дворак вручили побратими нашого Героя з військової частини А2077, міський голова м.Вараш Олександр Мензул, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна та начальник Вараського РТЦКтаСП Андрій Скляров.

Товариши, які приїхали із передової, розповіли, що під час свого останнього бою, перед смертю, Михайло Дворак врятував пораненого бійця.

"Коли він виносив пораненого побратима із поля бою, то по йому прилетів дрон-камікадзе. Той хлопець, якого він врятував, розповідав, що Михайло ніс його на руках, тому його лиш гарячим повітрям обдуло…Він закрив його собою, врятувавши йому життя…" – ділиться один із військових Олександр.

Михайло Дворак народився у Вараші. Після школи навчався на програміста у Луцькому національному технічному університеті, який у 2012 році завершив. У жовтні 2022 року чоловіка мобілізували до війська – у званні старшого солдата служив оператором групи у загоні спеціального призначення 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. 36-річний житель Вараша потрапив під мінометний обстріл біля с.Вербове Пологівського району Запорізької області. Поховано нашого Героя на Алеї Героїв кладовища у с.Стара Рафалівка.

f005b93d 0658 4091 8ed4 b901d2217c72

Михайло Дворак