Відбулося засідання Комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики Вараської міської ради. Члени комісії розглянули 10 питань порядку денного.

Перш за все депутати заслухали начальника фінансового управління ВК ВМР Валентину Тацюк щодо річного звіту про виконання бюджету Вараської міської територіальної громади за 2023 рік. В ході обговорення члени "бюджетної" комісії дали протокольне доручення старостам сіл Вараської громади щодо наявності та функціонування  у старостинських округах Вараської МТГ легальних/нелегальних підприємств, кількість теплиць, деревообробних підприємств (пилорам), інформацію щодо вирубки лісів, видобутку піску та іншу інформацію, яка може вплинути на поповнення бюджету громади.

IMG 8826

Далі перейшли до обговорення проєкту рішення про внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2024 рік, у якому серед усього передбачено виділення коштів для оборонних потреб, придбання калій-йодиду, облаштування укриттів у навчальних закладах (придбання лавок), поточні ремонти їдальні в Сопачівському ліцеї, освітлення у Більськовільському ліцеї, найпростішого укриття Вараського ліцею №1 тощо.

Депутати обговорили зміни до Комплексної програми розвитку цивільного захисту Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми "Безпечна громада та профілактика правопорушень на 2024-2028 роки", Програми розвитку фізичної культури і спорту Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки та Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки. Щодо останнього, то йдеться про зміни які передбачають наступні виплати: особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до Десантно-штурмових військ та особам, з числа офіцерського складу незалежно від роду військ по 50 тис. грн; особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав Збройних Сил України (крім ДШВ) по 10 тис. грн.

Присутні на засіданні депутати-члени комісії: Юрій Кравець (голова комісії) (фракція ВО "Батьківщина"), Олег Сніжко (заступник голови комісії) (фракція "Пропозиція"), Наталія Камінська (фракція "За майбутнє"), Володимир Грушевський (фракція "Голос"), Марія Левченко (фракція "Сила людей"), Сергій Анощенко (фракція "Слуга народу") 

Відсутні на засіданні депутати-члени комісії: Максим Шарабар (фракція "Пропозиція").