У День Героїв Небесної Сотні керівництво громади, Рівненської АЕС, духовенство, члени сімей загиблих Героїв Вараської громади, депутатський корпус, військовослужбовці, рятувальники та небайдужі жителі міста вшанували пам'ять активістів, які загинули під час Революції Гідності у 2014 році.
 
Молилися за упокій Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто віддав життя за волю і незалежність України.
 
"Війна російської імперії проти нас українцівтягнеться сотні роки, але все таємне стало явним саме у 2014 році, коли народ України повстав проти тої русифікованої влади, і через намагання втримати владу людей почали вбивати. Саме тоді був наш перший бій...Тому ми вшановуємо тих, хто віддав себе у тому нерівному бою. Знаю багато було на Майдані із нашого міста. Також хтось допомагав матеріалами, хтось їжею, підтримували таким чином учасників Євромайдану. Тоді ми вистояли, але російська навала у 2022 році розпочала іще більший терор проти нашого народу. Та ми впевнені, що завдяки тим бійцям, які на передовій, завдяки всім нам, в тилу, які дають можливість працювати економіці, працювати енергетиці та всім галузям, ми вистоїмо знову. Шануємо всіх, хто віддав своє життя за світле майбутнє України, бажаємо усім хто воює бути натхненними, здоровими та мати воєнну удачу",− сказав під час свого виступу Міський голова Олександр Мензул.
 
9236
 
Своїми спогадами про події тих днів поділилася депутатка Кузнецовської міської ради шостого скликання, учасниця Євромайдану Наталія Петрович.
 
"З 1 грудня 2013 року Євромайдан у Вараші був на постійній основі. Ось тут, щовечора, близько 6-ї години, збиралася одна й та сама кількість людей. Нас тоді було небагато, але ми приходили сюди, щоб почути новини, щоб підтримати один одного. Також був створений склад національного спротиву, куди мешканці міста приносили одяг, їжу, які ми відправляли на Майдан. У Київ я потрапила 8 грудня. Це історична подія, адже тоді відбувся "Марш мільйонів". Унікальне відчуття, насправді, стояти серед сотень тисяч людей, які разом виконують молитву "Отче наш" і Гімн України…10 років, а у мене досі мурашки по шкірі…"− розповідає учасниця Революції Гідності.
 9292
 
Під час заходу поклали квіти до інсталяцій та меморіалу Героїв Небесної Сотні.