Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради, на якому розглянули 43 питання порядку денного. Левова частина питань − "комунальні" ,також розглянуто соціальні, земельні спори, визначення та відшкодування збитків власникам земель.


Насамперед члени виконавчого комітету затвердили нові тарифи на послуги з управління побутовими відходами (збирання, перевезення побутових відходів) для комунальних підприємств "УК "Житлокомунсервіс" та "Вараштепловодоканал". Зміна вартості послуг обумовлена зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, зміною розміру мінімальної заробітної плати, зростанням вартості інших показників складових тарифу(запчастини, спецодяг тощо).
Таким чином, із 1 березня тарифи на послуги з управління побутовими відходами (перевезення побутових відходів) КП "УК "ЖКС" ВМР (мікрорайон Вараш, майдан Незалежності, вулиця Лесі Українки) становитимуть 310,81 грн/м3, а тарифи на послуги з управління побутовими відходами (збирання, перевезення побутових відходів) КП "УК "ЖКС" ВМР (мікрорайон Будівельників, вулиця Енергетиків, вулиця Правика, вулиця Кібенка, вулиця Ринкова) – 318,82 грн/м3.

Щодо тарифів на послуги з управління побутовими відходами (перевезення побутових відходів) для ВТВК (м-н Перемоги, м-н Ювілейний, м-н Північний, просп. ім. Т. Шевченка, вул. Садова, вул. Лісова, вул. Комунальна, вул. Соборна, вул.Т. Боровця, вул. Паркова (зі сторони р. Стир), вул. Набережна (зі сторони р. Стир), вул. Теплична, Промислова зона, Паркова зона, приватний сектор, гаражна зона), то вони становитимуть 307,74 грн/м3, у с. Заболоття (перевезення побутових відходів) коштуватимуть 82,50 грн/м3. Тарифи на послуги з управління побутовими відходами (видалення побутових відходів) становитимуть 68,04 грн/м3.

IMG 87611024

Встановлено скориговані тарифи на теплову енергію, послуги із централізованого водопостачання та централізованого водовідведення філії "ВП "Рівненська АЕС" АТ "НАЕК "Енергоатом". Тарифи на теплову енергію встановлено для всіх споживачів окрім категорії населення. 

Також в рамках погодженої інвестиційної програми у сфері теплопостачання КП "Вараштепловодоканал" на 2024 рік передбачається технічне переоснащення надземної теплової мережі (заміна теплової ізоляції). У сфері централізованого водопостачання та водовідведення передбачається технічне переоснащення насосного обладнання артезіанських свердловин та каналізаційної насосної станції.

Підтримано шість проєктів рішень щодо державної реєстрації права комунальної власності на об’єкт нерухомого майна, на підставі яких буде здійснено державну реєстрацію права комунальної власності на об’єкти нерухомого майна в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (сховище №65080, громадський будинок приміщення сільської ради з надвірними будівлями та спорудами с. Стара Рафалівка, громадський будинок сільської ради с. Собіщиці, скидний каналізаційний колектор від міських очисних споруд міста Вараш в річку Стир, будівля сільської ради с. Сопачів тощо).


IMG 87831024
Під час засідання затвердили Порядок відшкодування витрат на поховання військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань України, яким не встановлено статус учасника бойових дій; Порядок надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО, учасникам заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави; Порядок виплати одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців на виготовлення та встановлення надгробних пам’ятників та питання про звільнення окремих категорій осіб Вараської МТГ від плати за надання соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги у ВЦССП, зокрема йдеться про включення до переліку осіб з інвалідністю II групи.