Делегація із міста Остроленка (Республіка Польща) впродовж двох днів знайомилася із життям Вараської громади. 

Зокрема, із роботою органів місцевого самоврядування, функціонуванням Рівненської АЕС, закладами освіти та культури, установ соціального характеру. Візит мав на меті налагодження партнерських відносин між владою та громадами двох міст, між різними установами і сферами діяльності. 

уу 7484

Під час зустрічі з міським головою м.Вараш Олександром Мензулом, заступниками міського голови та керівниками структурних підрозділів ВК ВМР обговорили особливості функціонування міста Остроленка і міста Вараш.

Олександр Мензул розповів загалом про специфіку міста-супутника РАЕС, історію створення і становлення громади, особливості управління, фінансову складову, бюджетоутворюючі підприємства, населення тощо. Детальніше зупинився на тому, як працює Рівненська АЕС, яка є найбільшим виробником електроенергії в Україні.

"Особливістю нашого міста і міста Остроленка є те, що ми є містами-супутниками електричних станцій, адже польські партнери окрім теплової станції в планах мають будівництво АЕС. Маємо багато спільного, та маємо власний досвід, яким можемо поділитися", − зауважив міський голова.

qqq 7671

Під час спілкування обидві сторони обмінялися досвідом, планами щодо майбутніх спільних проєктів. Польські гості зауважили, що відкриті до спілкування та готові співпрацювати.

Продовжуючи робочий візит, делегація із міста Остроленка завітала до Інформаційного центру "Полісся", де наші гості дізнались про історію будівництва і розвитку атомної станції, побачили макети енергоблоків та різноманітні виставки. Затим відвідали Вараський ліцей №1, Інклюзивно-ресурсний центр, Мистецьку школу, відділення соціально-психологічної допомоги сім’ям Захисників та Захисниць Вараського центру ССП, Молодіжний центр "Гуркіт", Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім.З.А.Матвієнко, Римсько-Католицьку церкву, навчально-тренувальний центр Рівненської АЕС, клас безпеки в с.Стара Рафалівка та споруду (укриття) XIX ст.

Представники делегації, відмітили рівень розвитку закладів реабілітації, освіти, культури та соціальних об’єктів, які облаштовані для звичайних дітей і дітей з особливими потребами та військових.

Крім цього польські колеги разом із керівництвом нашої громади вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до фото інсталяцій загиблих Героїв Вараської громади.

На завершення гості зустрілися із депутатами Вараської міської ради. У результаті робочого візиту міський голова м.Вараш Олександр Мензул отримав від польських колег офіційне запрошення на підписання угоди про співпрацю між містом Остроленка (Республіка Польща) та містом Вараш (Україна), яке відбудеться в польському місті.