У Вараші відкрили нове відділення Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.
Це доступний та безпечний простір де постраждалим нададуть комплекс соціально-психологічної допомоги, первинну юридичну допомогу та інформаційні послуги. За необхідності постраждалим можуть надати тимчасовий прихисток на 10 днів у "кризовій кімнаті", яка працює при Центрі.
Участь у відкритті, 7 лютого, взяли міський голова м.Вараш Олександр Мензул, заступник міського голови Роман Хондока, начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль, заступник начальника Рівненської ОВА Людмила Шатковська, начальник Вараської районної військової адміністрації Людмила Мариніна, директор Рівненського обласного центру соціальних служб Ананій Бучак та депутати Вараської міської ради. 

 6897

міський голова м.Вараш Олександр Мензул

"Ми живемо у часи, коли стрес від війни може перерости у насильство. Як бачимо, за останні роки кількість звернень про домашнє насильство збільшується як до поліції, так і до соціальних служб. Хочемо, щоб мешканці нашої громади знали, що у випадку насильства, завжди є куди звернутися, є місце, де можна отримати безкоштовну кваліфіковану допомогу. Тому, дякую усім, за підтримку та допомогу у реалізації цього проєкту", – сказав у своїй промові Олександр Мензул.

Облаштувати нове відділення вдалося завдяки субвенції з державного бюджету: провели ремонт приміщення, а також придбали обладнання для проведення індивідуальної і групової психосоціальної роботи. В цій установі працюватимуть завідувач сектору та психолог. Також за потреби залучатимуть юриста, фахівця із соціальної роботи, працівника ЦНАПу, соціального менеджера.

Так, особи, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі можуть звертатися за телефоном: +380670092626