У закладах освіти Вараської громади стартував проєкт "Офіцер безпеки", що реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції.

Цей проєкт першочергово реалізується в регіонах, які розташовані найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю та впроваджуються з метою забезпечення рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти, організації безпечного освітнього середовища в закладах загальної середньої освіти.

Офіцерами безпеки у ліцеях громади є представники ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Наразі 5 закладів освіти долучилися до даної ініціативи: Вараські ліцеї №2, 4, 5, Більськовільський та Мульчицький ліцеї.

Офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фаховий посадовець, який разом з адміністрацією закладу освіти відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів, починаючи з допуску дітей до приміщення школи. Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.