У Вараші відкрили перший в області Центр психічного здоров’я на базі Вараської багатопрофільної лікарні. Тут психологи і психотерапевти безкоштовно допомагатимуть мешканцям нашої громади, військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам долати стресові ситуації та піклуватися про своє ментальне здоров’я.
 
На офіційне відкриття Центру сьогодні завітали міський голова м.Вараш Олександр Мензул, перший заступник міського голови Павло Павлишин, представник GFA Consulting Group GmbH, лідер проєкту Психічне здоров'я для України (MH4U) Гайко Кьоніґштайн, координатори проєкту MH4U, начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, заступник директора з розвитку медичної допомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олена Гандзюк, начальник Вараської районної військової адміністрації Людмила Мариніна та депутати Вараської міської ради.
 
Реалізовано проєкт за грантові кошти у рамках меморандуму про співпрацю, котрий сьогодні підписали міський голова м.Вараш Олександр Мензул та представник GFA Consulting Group GmbH, лідер проєкту Психічне здоров'я для України (MH4U) Гайко Кьоніґштайн.
 
Центр облаштували на 1-му поверсі будівлі "Пологовий будинок" КНП ВМР "ВБЛ" (вул. Енергетиків, 23), пристосувавши приміщення для прийому людей з інклюзією. Тут обладнали три кабінети для прийому лікарів: психіатра, психотерапевта та психолога, також є кабінет групової терапії, рецепція та куточок для дітей. В усіх кабінетах зробили сучасний ремонт, обладнали сучасною технікою та створили комфортні умови для людей.
 
В Центрі працює кваліфікована мультифункціональна команда фахівців: психіатр, психолог, психотерапевт, фахівець із соціальної роботи. Лікарі надають психологічну реабілітацію, психічний супровід та лікування психічних розладів і захворювань. Передбачені індивідуальні консультації; консультації пар; робота з людьми, які пережили втрату близької людини; допомога одиноким матерям та людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.
 
Отримати допомогу фахівців можна за скеруванням сімейного лікаря, вузького спеціаліста, або за самозверненням. Записатися на консультації можна за телефоном: +380673977171.