Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. У четвер, 18 січня, до порядку денного було включено 27 питань, а також 2 додаткових.

Під час засідання внесено зміни до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Вараської міської ради, ухвалено нову редакцію Положення про Економічну Раду виконавчого комітету Вараської міської ради, яка передбачає включення до складу Економічної Ради начальника відділу інформаційних технологій ВК ВМР та проєкт про створення постійної комісії з виявлення, обстеження та взяття на облік безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території Вараської МТГ, котрий регулюватиме упорядкування роботи та координації дій з виявлення, обстеження та взяття на облік безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території громади.

4905

Затим затверджено нову редакцію Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання у комунальному закладі "Вараська мистецька школа". Так, проєктом рішенням доповнюється перелік пільгових категорій дітей, котрі звільняються від оплати за навчання на 100 %, зокрема йдеться про дітей батьків, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – категорія 1 та категорія 2; дітей з числа осіб, визначених у статтях 10 та 10-1 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; дітей батьків, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей військовослужбовців, які стали інвалідами І-ї чи ІІ-ї групи при виконанні службових обов’язків; дітей, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи. Крім цього у Положенні уточнено іще один пункт − якщо здобувач освіти навчається за двома (декількома) спеціальностями або на двох (декількох) відділах (відділеннях), то пільга застосовується в кожному випадку до кожного виду навчання.

4917

На засіданні, 18 січня, внесли зміни до мережі закладів загальної середньої та позашкільної освіти Вараської міської територіальної громади на 2023/2024 навчальний рік. У Вараському ліцеї № 1 додано іще один інклюзивний клас, у Вараському ліцеї №5 зменшиться кількість інклюзивних класів із дев’яти до восьми, а у Рудківській гімназії у дошкільному підрозділі утворено одну інклюзивну групу короткотривалого перебування для дітей старшого дошкільного віку (від 5 до 6 років).

Ще два питання порядку денного стосувалися визначення переліку об’єктів та видів оплачуваних та безоплатних суспільно корисних робіт на 2024 рік.

4934

Також члени виконавчого комітету підтримали проєкти рішення щодо земельного спору між громадянами Легкою О.Я. та Власюком А.І., Шуриберком А.І., про державну реєстрацію права комунальної власності на об’єкт нерухомого майна, про внесення змін до договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності, про погодження наміру передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності та оголошення аукціону ("Молочна кухня"), про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Вараської МТГ, затвердження зразків бланків довідок багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї та ін.