У вихідні у Вараському молодіжному центрі "Гуркіт" відбувся (не)Форум "Шлях до змін: виклики та перспективи".

До події долучилися міський голова м.Вараш Олександр Мензул, перший заступник міського голови Павло Павлишин, заступник міського голови Дмитро Стецюк. Захід був розподілений на 2 панельні дискусії:
 
4191
 
1. "Місцева влада в системі державного управління" – тема першої дискусії. Зокрема, Олександр Мензул розповів про місцевий бюджет, як він формується і які обмеження є щодо закупівель, механізми виділення коштів на оборону та підтримку Збройних Сил України, а також обмеження місцевої влади, які регулюються лише на рівні держави. Павло Павлишин у своєму виступі поділився виконаними роботами за 2023 рік, серед іншого про ремонти у Вараській багатопрофільній лікарні, реконструкцію підвального приміщення у Вараському ліцеї №3 із влаштуванням об’єкту цивільного захисту та ремонт доріг евакуаційного значення.
 
2. "Фронт та тил: взаємодія для ефективності" – тема другої дискусії, спікерами якої стали військовослужбовці зі значним воєнним досвідом, а також волонтери. Разом обговорили про взаємодію фронту та тилу, соціалізацію ветеранів та їх підтримку.
 
Фото Дмитра Чернявського