Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. До порядку денного було включено 33 питання, також розглянуто 3 додаткових.

Насамперед, члени виконавчого комітету заслухали Програму економічного і соціального розвитку Вараської громади на 2024 рік. Затим було погоджено проєкт рішення Вараської міської ради "Про бюджет Вараської міської територіальної громади на 2024 рік".

Опісля на засіданні затвердили нові редакції фінансових планів комунальних підприємств на 2023 рік: КНП ВМР "Вараський ЦПМД", КП "Благоустрій" ВМР та КНП ВМР "ВБЛ". 

Прийнято рішення про перспективний план роботи виконавчого комітету Вараської міської ради на 2024 рік та І квартал 2024 року.

дд 2641

Рішенням виконавчого комітету 18 грудня було створено комісію з питань безоплатної передачі об’єктів енергетичної інфраструктури у комунальну власність Вараської МТГ. Погоджено намір передачі в оренду нерухомого майна та оголошення аукціону. Затверджено проєкт рішення про державну реєстрацію права комунальної власності на об’єкт нерухомого майна.

Також членами виконавчого комітету ухвалено рішення про коригування тарифу на послугу з постачання гарячої води КП "ВТВК" ВМР.

"У зв'язку з тим, що було прийнято тариф на холодну воду для ВП РАЕС, скориговано тариф для комунального підприємства, так як дана вода є складовою тарифу для КП "ВТВК", – відмітив директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитро Ющук. 

"Варто зазначити, що даний тариф встановлюється виключно для бюджетних та юридичних установ. Для населення застосовується тариф довоєнного стану", – у свою чергу зауважив директор КП "Вараштепловодоканал" Роман Саушкін.

дд 2632

Наприкінці засідання розглянуто й ухвалено низку рішень про надання жилої площі у вигляді ліжко-місця, зняття з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, внесення змін до облікової справи, а також прийняття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов.