У Вараській громаді відбувся вечір-вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Участь у заході у Вараському Центрі дозвілля взяли міський голова м.Вараш Олександр Мензул, директор Департаменту соціального захисту та гідності Наталія Талах, заступник генерального директора ВП РАЕС з персоналу Олег Килюх, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, представники громадськості, виконавчих органів влади громади, поліції та військовослужбовці Національної гвардії України.

54 2533

У своїй промові міський голова згадав катастрофу та трагічні наслідки для жителів не лише України, а й усього світу. Відзначив мужність та героїзм тих, хто віддав своє життя і здоров'я за благополуччя наступних поколінь. Також очільник громади вручив грамоти та грошові винагороди учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

"Учергове тут збираємся задля вшановування пам'яті учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У той день, коли сталася трагедія, ви всі встали до роботи, до порятунку. Хтось свідомо, хтось ні. Хтось знав, хтось не знав. Проте, ви були там і зупинили розповсюдження ядерної біди, радіації, яка загрожувала нам усім, а також наступним поколінням", – відмітив Олександр Мензул.

54 2482

Міський голова Олександ Мензул вручає грамоту учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Зокрема, грамотою виконавчого комітету Вараської міської ради та грошовою винагородою, за мужність, самовідданість, високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відзначено:

  • Дмитра Кібиша;
  • Анатолія Коренгу;
  • Сергія Рагуліна;
  • Миколу Року;
  • Володимира Феськова;
  • Віталія Якимчука.

"Чорнобильська трагедія – це катастрофа, про яку необхідно говорити: проводити зустрічі в школах, щоб діти, які ростуть зараз – знали, усвідомлювали та бачили, що ті Герої, які відіграли велику роль в становленні історії та нашого майбутнього, вони поруч. Ми повинні говорити про ту роботу, яку зробили ліквідатори, не шкодуючи себе, не шкодуючи свого здоров'я. Ми повинні пам'ятати тих Героїв, які, зокрема, зараз серед нас", –  промовила директор Департаменту соціального захисту та гідності Наталія Талах.

Присутні згадали події 1986 року та хвилиною мовчання вшанували героїв-ліквідаторів, які не дожили до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертельне радіаційне випромінювання. Спогади супроводжувалися виконанням тематичних пісенних та музичних композицій.

54 2548

На завершення заходу усі присутні направилися до пам'ятника "Жертвам Чорнобильської катастрофи" й поклали квіти.

54 2574