Сьогодні на початку першого пленарного засідання 42-ої позачергової сесії Вараської міської ради пластуни станиці Вараш Національної скаутської організації України передали Вифлеємський вогонь.

"Нехай цей вогонь несе мир, благодать та благополуччя для всієї України, а також і для нашої Вараської громади", – сказав міський голова Олександр Мензул, приймаючи благодатний вогонь від скаутів.

2243 1024

Відмітимо, що традиція передачі керівництву міста, громади Вифлеємського вогню є доброю щорічною традицією у Вараській громаді. Також декілька років поспіль у Вараші відбувається громадська ініціатива – естафета-забіг із передачі вогню - у які беруть участь представники громадських організацій громади, депутати, працівники поліції, ДСНС, медики, представники виконавчих органів влади та ін.

Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки.