Відбулося засідання Комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології Вараської міської ради. Депутати розглянули 29 питань порядку денного та 5 додаткових.

Насамперед, 8 грудня, члени комісії підтримали низку проєктів рішень, що стосувалися затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення яких змінюється; затвердження документації із землеустрою та передачу земельної ділянки у власність; затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду; надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок комунальної власності; затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок комунальної власності; надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); надання згоди на передачу земельної ділянки в суборенду; припинення права оренди земельної ділянки фізичній особі-підприємцю; поновлення Договору оренди земельної ділянки на новий строк з фізичною особою-підприємцем; надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки для викупу її у власність.

щщ 1684

Депутатами підтримано для подальшого розгляду сесії проєкт рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування КП "Перспектива" ВМР для будівництва торгового павільйону по вул.Правика на ділянці, яка наразі використовується для проведення щотижневого ярмарку у суботу.

Два питання порядку денного стосувалися внесення змін до Програми реалізації природоохоронних заходів на 2024-2026 роки та затвердження Програми економічного і соціального розвитку Вараської міської територіальної громади на 2024 рік.

щщ 1689

Одне питання порядку денного вирішили детальніше розглянути під час виїздного засідання "земельної" комісії – щодо надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки для викупу її у власність.

Депутатами підтримано додаткові питання про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється.

щщ 1692

Присутні на засіданні депутати-члени комісії: Віра Литвин (голова комісії) (фракція "ПРОпозиція"), Дмитро Рубець (заступник голови комісії) (фракція "За майбутнє"), Олександр Чех (фракція "Слуга народу"), Петро Мартинюк (фракція "Батьківщина").

Відсутні на засіданні депутати-члени комісії: Іванна Журба (фракція "Європейська солідарність"), Петро Кедич (фракція "За майбутнє").