Із нагоди Міжнародного дня волонтера у Вараші відбувся міський проєкт "Вараш волонтерить 2.0", на якому відзначили волонтерів нашої громади.

Проєкт, котрий організовується вже другий рік поспіль Вараським молодіжним центром "Гуркіт" покликаний подякувати людям, котрі не тільки словом, а й ділом, роботою підтверджують свою небайдужість. Людям, які роблять надзвичайне для бійців, для поранених, переселенців, сиріт, малозабезпечених сімей, для безпритульних тварин, та й просто для кожного, хто потребує підтримки та допомоги.

Участь у заході взяли перший заступник міського голови Павло Павлишин, заступник міського голови Дмитро Стецюк, заступник генерального директора ВП РАЕС з персоналу Олег Килюх, командир військової частини 3045, підполковник Станіслав Синицький, заступник голови Вараської районної державної адміністрації Олександр Гузич, начальник забезпечення Вараського РТЦК та СП капітан Анатолій Тихомиров, депутати Вараської міської ради, представники громадських та благодійних організацій, комунальних підприємств, освітніх закладів громади, структурних підрозділів виконавчого комітету Вараської міської ради, релігійних організацій, працівники Рівненської АЕС, а також активні мешканці Вараської громади.

0849

Насамперед присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, які поклали свої життя за наше мирне майбутнє.

У своєму виступі Павло Павлишин відмітив, що сьогодні слово "волонтерство" набуло нового значення – це питання захисту нашої держави, захисту наших громадян, і перемоги в цій війні.

"Пам’ятаю, як на початку повномасштабного вторгнення, наша громада об’єдналась та доклала максимум зусиль для того, щоб допомогти українським військовим та усім, хто потребував підтримки. Розумію, що війна виснажує, і усім дуже тяжко, проте у нас є сила та бажання продовжувати боротися за мирне майбутнє нашої країни. Дякую кожному жителю громади, організаціям, підприємствам, усім, хто волонтерить. Бажаю кожному з вас здоров’я, якнайшвидшого закінчення війни та нашої Перемоги. Слава Україні!" − сказав в.о. міського голови.

photo 2023 12 06 13 08 11Перший заступник міського голови Павло Павлишин

Дмитро Стецюк у свою чергу підкреслив, що саме волонтерський рух став надійним тилом для військових і вкрай важливою підтримкою для цивільних.

"Волонтер – це поклик серця, стан душі. Це сильні та неперможні люди. Дякуємо Збройним Силам України, дякуємо, вам, волонтери, що підтримуєте українських бійців та усіх хто цього потребує у цей складний час", − зазначив заступник міського голови.

0759Заступник міського голови Дмитро Стецюк

Статуетки, грамоти та подяки одержали освітяни, комунальники, працівники РАЕС, рятувальники, медики, підприємці, члени громадських організацій, волонтерські групи, військовослужбовці, активна молодь громади, представники релігійних організацій та ін.