Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, котрий щороку відзначають 3 грудня, у Палаці культури ім.Лесі Українки ВП РАЕС відбулися урочистості.

"Всі різні – всі рівні" – під таким гаслом  вихованці Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко демонстрували свої таланти та дарували щирі емоції глядачам залу. Серед іншого була представлена персональна виставка картин вихованця Центру Вадима Волчецького.

0131

Під час заходу міський голова м.Вараш Олександр Мензул нагородив грамотами Вараської міської ради та грошовими винагородами учасників оркестру шумових інструментів "Живчик", переможців IV міського фестивалю-конкурсу дитячої та молодіжної творчості "Зіркова хвиля" 2023 року – за творчі здібності та наполегливість, активну участь у соціокультурному житті Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко.

"Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства. Чим більше ми приділяємо увагу людям з певними вадами, тим більше ми люди. Так, у нашій громаді є такий реабілітаційний центр, котрий відомий навіть у сусідніх областях. Тому дякую керівнику та працівникам закладу за щоденну роботу, завдяки якій ми бачимо сьогодні вдячні посмішки їх вихованців", − сказав у своїй промові міський голова.

0167Міський голова м.Вараш Олександр Мензул

Директор Центру Наталія Федінчик розповіла присутнім про волонтерський рух, котрий вони започаткували іще в 2022 році. Так, за цей час працівники та вихованці виготовили понад 4 тис. окопних свічок для військових. Зібрали близько 380 тис. грн спільно із працівниками РАЕС і освітянами під час благодійних заходів.

Окрім цього, у п’ятницю, 29 листопада, працівники реабілітаційного центру спільно з батьками зібрали 23 тис. грн − частину коштів спрямували на закупівлю парафіну, а решту передали волонтерам.

0313