Відбулося пленарне засідання позачергової 41-ої сесії Вараської міської ради. Для участі у роботі зареєструвалося 25 депутатів.

О 9-й годині присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України.

Після створення відповідних робочих органів депутати перейшли до роботи над проєктом порядку денного.

9986

Олександр Мензул

Міський голова Олександр Мензул запропонував розглянути окрім запланованого до розгляду проєкту рішення "Про внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік (1753200000) код бюджету" також проєкти рішень "Про безоплатну передачу майна з комунальної власності Вараської міської територіальної громади у державну власність", "Про безоплатну передачу окремого індивідуально визначеного майна із комунальної власності Вараської МТГ у державну власність", "Про затвердження Програми реалізації питань будівництва, модернізації та поточних ремонтів на 2024 рік" та "Про безоплатну передачу майна з балансового обліку ДНЗ №5 на балансовий облік КП "Благоустрій" ВМР". Депутати підтримали пропозицію головуючого.

Затим слово для виступу було надано начальнику Вараського районного центру комплектування та соціальної підтримки Андрію Склярову. Полковник подякував депутатам за допомогу, виділення субвенцій для облаштування приміщення РТЦКтаСП і запросив депутатів взяти участь 6 грудня у заході, під час якого РТЦКтаСП проведе невелику екскурсію та прозвітує про виконану роботу й витрачені кошти, субвенції.

9969

Андрій Скляров

Насамперед 30 листопада депутати розглянули й підтримали проєкт рішення "Про внесення змін до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік (1753200000) код бюджету". Зокрема, було передбачено 996 000 грн на заходи та роботи із територіальної оборони, уточнено фінансування заходів "Програми соціальної допомоги та підтримки мешканців на 2024-2026 роки" – зокрема, додано 500 000 грн для матеріальної допомоги учасникам АТО, учасникам заходів із оборони України; змінами також передбачено 178 000 грн для встановлення і підключення генератора у Вараському міському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко та ін.

0007

Після цього обранці одноголосно підтримали проєкти рішень щодо передачі майна для в/ч 3045 Національної гвардії України (на суму 1 млн 310 тис.грн) та для 115-ої окремої бригади територіальної оборони (на суму 425 тис.грн). Затим депутати відправили на доопрацювання проєкт, що стосувався Програми реалізації питань будівництва, модернізації та поточних ремонтів на 2024 рік, та підтримали передачу водонагрівача із Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №5 ВМР на баланс КП "Благоустрій".

9976

У різному було обговорено питання щодо фінансової звітності комунальних підприємств Вараської міської ради.