Відбулося засідання виконавчого комітету Вараської міської ради. 28 листопада до порядку денного було включено 39 питань, а також 19 додаткових.

Насамперед, члени виконавчого комітету заслухали звіт щодо виконання бюджету Вараської громади за дев’ять місяців 2023 року. Затим низку звітів щодо виконання фінансових планів комунальних підприємств "УК "Житлокомунсервіс", "Перспектива", "Вараська багатопрофільна лікарня", "БТІ", "Міські електричні мережі" за ІІІ квартал 2023 року.

Ухвалили рішення про тимчасове розташування комплексу зимових атракціонів на період новорічних свят з 1 грудня 2023 року по 19 січня 2024 на площі біля стадіону "Ізотоп".

Потім розглянули питання щодо організації харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої освіти Вараської МТГ на 2024 рік – встановлення нової вартості харчування.

Як пояснила начальниця Управління освіти Олена Корень, збільшення вартості пов’язане зі значним підвищенням цін на продукти харчування та збільшення норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №305 від 24 березня 2021 р. Згідно з нормами харчування овочі та фрукти повинні бути представлені у максимальному розмаїтті, доцільне урізноманітнення й молочних продуктів.

Отже, вартість харчування для учнів 1-4 класів зміниться з 31,19 грн до 49,78 грн, для учнів 5-8 класів – із 33,10 до 41,27 грн, для учнів 9-11 класів – із 33,76 грн до 44,76 грн, для учнів, які відвідують групу подовженого дня із 31,19 грн до 49,78 грн. Вартість харчування для дітей дошкільного віку складатиме: для дітей до 4-х років 61 грн 42 коп., для дітей до 7 років – 75 грн 97 коп.

Наголошуємо, пунктом 6 ухваленого сьогодні рішення встановлено, що у закладах дошкільної освіти громади батьки дітей оплачують 70% від вартості харчування. 

 9870

28 листопада погоджено і вартість платних освітніх послуг, які надаються Вараським центром професійного розвитку педагогічних працівників (вартість платних послуг за 1 годину становить 955,76 грн) та Вараським інклюзивно-ресурсним центром Вараської міської ради (вартість за 1 годину становить 371,55 грн). Рішення зумовлене діяльністю Вараського ЦПРПП та Вараського ІРЦ у рамках укладених договорів про співпрацю із Рафалівською та Полицькою громадами.

На засіданні виконавчого комітету затверджено акти про визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувача.

Погоджено внесення змін до договору оренди індивідуально визначеного нерухомого майна, що належить до комунальної власності, до договору оренди індивідуально визначеного нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади, передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності без проведення аукціону та ін.

9864

Один із проєктів рішень передбачав звільнення окремих категорій осіб Вараської МТГ від плати за надання соціальних послуг догляду вдома та натуральної допомоги у Вараському центрі соціальних служб та послуг.

Під час засідання проголосовано і питання про порядок видачі електронних квитків для пільгових категорій громадян у Вараській МТГ та внесено зміни до облікових справ громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Окрім цього члени виконавчого комітету виділили кошти у сумі 549 тис. 996 грн з резервного фонду бюджету Вараської громади комунальному підприємству "Міські електричні мережі" на здійснення заходів пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру − для проведення аварійно-відновлювальних робіт.