До Дня Гідності та Свободи Управління освіти ВК ВМР організували у Палац культури імені Лесі Українки ВП РАЕС благодійний захід "Діти. Гідність. Свобода" під гаслом "Ми, маленькі українці, наближаємо Перемогу".

Подія включала в себе дитячий аукціон – виставку, на якій талановита малеча представила власноруч виготовлені твори мистецтва (картини, вироби із бісера, писанки, іграшки), а також концертну програму виступів наймолодших – вихованців закладів дошкільної освіти та Вараського центру дитячо-юнацької творчості. 

Захід почався зі вшанування хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

ор 9289

До події долучилися заступник міського голови Дмитро Стецюк, начальник Управління освіти Олена Корень, начальник Вараського РТЦКтаСП Андрій Скляров та заступник генерального директора з персоналу Рівненської АЕС Олег Килюх.

"Сьогодні цим би діткам гратися у пісочницях, дивитися мультфільми про динозаврів, тваринок. Проте, на жаль, у наших реаліях, вони знають, що таке "джавелін" і що таке бойові дії. Війна змінила акцент у всіх нас. І сьогодні всі діти та дорослі встали на захист своєї Батьківщини, працюючи для Перемоги. Я дуже радий і вірю, що є надія, адже ми маємо таке покоління, яке хоче жити, яке хоче розвиватися. І все робить від них залежне для розвитку держави та нашої громади. Щиро дякую нашим діткам за ці чудові можливості. Дякую нашим Захисникам, нашим охоронцям. Тим, хто захищає і боронить нас на передовій. Тим, хто продовжує відстоювати ідеї гідності, свободи і незаалежності. Слава нашій Україні!" – сказав у своїй промові Дмитро Стецюк.

ор 9359

Заступник міського голови Дмитро Стецюк

"Дякуємо усім дітям за їхню незламність, за їхні вчинки. Вони є прикладом для нас дорослих. Дякуємо усім батькам, які гідно і правильно виховують своїх дітей і дають розуміти, що без їхньої маленької допомоги в світі нічого не відбувається", – сказала Олена Корень.

Також під час події начальник Вараського РТЦКтаСП Андрій Скляров та начальник Управління освіти Олена Корень вручили Марті Пилипчук грамоту головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного за сприяння Збройним силам України у наближенні Перемоги над ворогом. Нагадаємо, 9-річна школярка продає розмальовані картини за номерами, щоб допомогти українським військовим. Власноруч дівчинка вже продала понад 70 картин та передала на потреби армії понад 50 тис. грн.

ор 9389

Начальник Вараського РТЦКтаСП Андрій Скляров та начальник Управління освіти Олена Корень нагороджують Марту Пилипчук 

Загалом, під час заходу зібрано 61 844 грн. Усі виручені кошти буде спрямовано на підтримку 15-ого окремого Слов'янського полку Національної гвардії України.

До слова, цими днями у приміщенні Палацу культури ім.Л.Українки ВП РАЕС відбувається аукціон-виставка волонтерської групи Григорія Хвищука.

ор 9302