Відбулося позачергове засідання сорокової сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у сесійній залі зареєструвалося 23 депутати.

Насамперед міський голова Олександр Мензул зауважив, що сьогодні у Вараській громаді оголошено День жалоби – проводжаємо в останню путь загиблого Героя Миколу Скибу та запропонував традиційно вшанувати хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

8856

Міський голова Олександр Мензул

Затим депутат Любов Сусь (фракція "Слуга народу") виголосила депутатський запит щодо розробки програми або внесення змін до Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки про надання одноразової грошової допомоги при мобілізації.

8841

Любов Сусь (фракція "Слуга народу")

Розгляд порядку денного депутати розпочали із найважливішого проєкту рішення − про безоплатну передачу майна з комунальної власності Вараської МТГ у державну власність. Йдеться про передачу квадрокоптерів для семи військових частин.

Депутати також підтримали питання про безоплатну передачу майна з комунальної власності Вараської міської територіальної громади в комунальну власність Крупецької сільської територіальної громади – для цієї громади, що постраждала унаслідок ворожих обстрілів передано 270 листів шиферу.

8851

На позачерговому засіданні, 17 листопада, обранці внесли зміни до бюджету Вараської міської територіальної громади на 2023 рік. Серед іншого виділено 300 тис. грн на централізовані заходи з лікування онкологічних хворих, збільшено бюджетні призначення управлінню освіти за рахунок освітньої субвенції на суму 369 тис. 510 грн та проведено перерозподіл видатків в межах кошторису управління освіти, в тому числі для співфінансування заходів, які реалізуються за рахунок освітньої субвенції.

8883

Ухвалено й рішення про безоплатну передачу основних засобів з балансового обліку управління освіти ВК ВМР на балансовий облік виконавчого комітету ВМР.

На завершення затвердили Перелік адміністративних послуг, що надаються через відділ "Центр надання адміністративних послуг" департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР і його віддалених робочих місцях". Зокрема, у Перелік включено видачу персоніфікованої електронної картки на безкоштовний проїзд в міському та приміському пасажирському автомобільному  транспорті загального користування окремим категоріям громадян, реєстрацію, перереєстрацію колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок, видачу нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого, виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків транспортних засобів, які виготовляються на замовлення власників транспортних засобів, з видачею номерних знаків та інше.

8865