Відбулося продовження засідання тридцять дев'ятої сесії Вараської міської ради восьмого скликанняДля роботи у сесійній залі зареєструвалося 23 депутати.

Засідання традиційно розпочалося з хвилини мовчання за загиблими Героями, котрі віддали свої життя за спокій у наших домівках, свободу та незалежність України.

Затим міський голова м.Вараш Олександр Мензул відмітив, що сьогодні Вараська громада відзначає п’яту річницю з дня створення.

"26 жовтня  2018 року депутати Вараської міської ради сьомого скликання під час засідання двадцять дев'ятої сесії прийняли рішення про добровільне приєднання села Заболоття до міста Вараш, котре набрало чинності 1 листопада", – сказав міський голова. 

IMG 8061

Після затвердження порядку денного було виголошено депутатські запити і звернення. Депутат Дмитро Ющук (фракція "Європейська Солідарність") зачитав звернення депутатів Вараської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо недопущення нанесення збитків комунальному підприємству "ВТВК" ВМР, а також депутат Любов Сусь (фракція "Слуга народу") закликала здійснити реєстр всіх наявних проєктно-кошторисних документацій (ПКД), які раніше були прийняті рішеннями Вараської міської ради. 

Сесійне засідання розпочали із погодження "земельних" питань, котрі не розглянули минулого разу, зокрема про затвердження проєктів землеустрою щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки та передачу земельної ділянки у власність, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, про передачу земельної ділянки із комунальної власності у державну власність, встановлення орендної плати за користування земельною ділянкою, припинення права оренди земельної ділянки фізичній особі-підприємцю, про затвердження технічної документації із землеусторою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі та про припинення права постійного користування земельними ділянками КП "Вараштепловодоканал" ВМР.

IMG 8054

Також ухвалено рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування Департаменту культури, туризму, молоді та спорту – для будівництва котла для опалення будинку культури в с.Більська Воля.

Опісля депутати розглянули додаткові питання, винесені на засідання сесії. Так, погодили проєкти рішення про безоплатну передачу майна з комунальної власності Вараської міської територіальної громади у державну власність та про надання права користування земельною ділянкою комунальної власності для забудови та обслуговування покрівлі будівлі закладу освіти терміном на один рік (суперфіцію) Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва.

IMG 8038

Депутати затвердили висновок про ідентифікацію основного засобу "Дороги", з розподілом на окремі облікові одиниці за назвою та технічними характеристиками для ефективної роботи комунальних підприємств. Йдеться про розподіл дороги по кожній окремій вулиці у с.Стара Рафалівка та с.Бабка.

Також під час засідання внесли зміни до бюджету Вараської громади на 2023 рік. Серед іншого виділено кошти на допомогу Крупецькій сільській територіальній громаді, котра постраждала від ворожих обстрілів.