Із 19 жовтня, відповідно до розпорядження міського голови, за результатами конкурсу директором комунального закладу "Вараська мистецька школа" призначено Неонілу Вікторівну Баловіну.

За словами Неоніли Баловіни на посаду директора прийшла із безліччю ідей, усі вони покликані змінити навчальний заклад на краще, дати дітям нові можливості для розвитку.

"Розпочну із перетворення звичайного закладу мистецької освіти на громадсько-активний заклад. Я за публічність роботи школи, за висвітлення її здобутків та проблем. Вважаю за необхідне проводити постійні діалоги з батьками, учнями, громадськістю. Відкритість та публічність – один  з моїх принципів. Також вважаю важливим напрямком розвитку – розширення можливостей закладу, шляхом введення нових відділень та заохочення створення музичних колективів. Зберегти та примножити – основний девіз моїх ініціатив розвитку мистецької школи", − розповідає новопризначений директор.

5511a1c2 5247 4b5f b3e6 72ffaf46edeb

Новопризначений директор Вараської мистецької школи Неоніла Баловіна

Баловіна Неоніла Вікторівна народилася 8 червня 1995 року в місті Кузнецовськ (нині Вараш).

З вересня 2001 року до липня 2011 року навчалася у Кузнецовській загальноосвітній школі №1, де здобула базову середню освіту (на відмінно).

З вересня 2003 по травень 2011 року навчалась в Кузнецовській музичній школі (нині КЗ "Вараська мистецька школа") по класу гітари викладача Бобрук Галини Олександрівни (на відмінно).

З вересня 2011 року до червня 2015 року навчалась у Рівненському музичному училищі Рівненського державного гуманітарного університету  за спеціальністю "Музичне мистецтво"  та  здобула кваліфікацію викладач початкових мистецьких навчальних закладів; артист оркестру, ансамблю; керівник оркестру, ансамблю (диплом молодшого спеціаліста з відзнакою).

Одночасно, на базі даного закладу, також здобула повну загальну середню освіту  (на відмінно).

З вересня 2016 року по червень 2018 року навчалась у РДГУ, де здобула кваліфікацію бакалавра по спеціальністі "Музичне мистецтво", кваліфікацію бакалавра по спеціальністі "Логопедія" (2016-2020 рр.), а також закінчила магістратуру за спеціальністю "Музичне мистецтво" (2020-2021 рр.).

З 2015-го року працювала у Вараській мистецькій школі на посаді викладача по класу гітари. З жовтня 2019 року по листопад 2021 року займала керівну посаду заступника директора з навчальної роботи в цьому ж закладі.  

Також працювала музичним керівником в ЗДО №3 (2015 р.) і вчителем музичного мистецтва у Вараському ліцеї №2 (2021-2023 р.).

Окрім цього, Неоніла безперервно здобуває неформальну освіту на різних освітніх платформах (Prometheus, EdEra) та програмах для активної молоді (випускниця Школи місцевого розвитку за програмою "Молодь змінить Україну 2020" Фонду родини Богдана Гаврилишина та програми ЄС House of Europe "Табір активних громадян 2019". За результатами навчання виграла міні-гранти для подальшої реалізації проекту соціальної дії "ОсобливаЯ" 1-2 сезон; учасниця навчальної програми з соціального бізнесу "Мріємо та Діємо" та навчання щодо впровадження електронної демократії в громадах "Civic teach".

З 2016 року по 2020 рік членкиня ГО КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР (участь у мистецьких фестивалях, громадських слуханнях, благодійних заходах).

З вересня 2020 року стала членкинею ГО АРТКУЛ в лавах якої розпочала активну культурну громадську діяльність (організація заходів, виконавських конкурсів, концертів). Згодом почала працювати в межах приватного центру розвитку дитини "BabyClub" репетитором індивідуальних уроків гри на гітарі та вчителем занять логоритміки для дітей із затримкою розвитку (2021-2022 навчальний рік).

З листопада 2020 року по даний час членкиня асоціації гітаристів України Національної всеукраїнської музичної спілки.

З 2021 року член координаційного комітету (представник громадської організації) з питань Громадського Бюджету Вараської громади.

З січня 2022 року помічник-консультант депутата Вараської міської ради VIII скликання Камінської Наталії Ігорівни.

З серпня 2022 року Неоніла Баловіна разом із колегою по творчому проекту (вокально-інструментальний ансамбль) заснували  власну, одноіменну до нашого спільного проекту,  музичну студію "NIKA", де активно в співпраці із ГО АРТКУЛ пропагує музичне мистецтво серед мешканців нашої громади.