Відбулася зустріч щодо запровадження автоматизованої системи оплати за проїзд у міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті Вараської громади.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови Павло Павлишин, підприємці, які надають послуги маршрутних перевезень у громаді, працівники виконавчого комітету ВМР, а також комерційний директор ТОВ "ГІС-СЕРВІС" Андрій Ковалик, компанія якого стала переможцем конкурсу з визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги.

7115

Під час зустрічі обговорили впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду, подальшу співпрацю щодо перевезення пільгових категорій населення, загалом рух транспортних засобів.

"Чимало міст в Україні уже працюють над запровадженням подібної системи, деякі уже мають цю систему. Електронний квиток допоможе здійснювати повний контроль за пасажиропотоком. Ми дізнаємось, скільки насправді пільговиків користуються громадським транспортом. Також отримаємо повну картину щодо рівня завантаженості тих чи інших маршрутів", − зауважив перший заступник міського голови.

7118

Перший заступник міського голови Павло Павлишин та комерційний директор ТОВ "ГІС-СЕРВІС" Андрій Ковалик

У свою чергу Андрій Ковалик розповів про етапи впровадження електронного квитка у громадському транспорті та його переваги.

"Процес запуску системи − це запуск видачі пільгових посвідчень, затим встановлюємо обладнання в автобуси – GPS, валідатори, камери та інше необхідне обладнання, яке забезпечить роботу даної системи. Вона є дуже вигідною для перевізників, оскільки це компенсація за кожного перевезеного пільговика. Також система інформуватиме пасажирів про рух громадського транспорту – його буде видно у додатках і порталах. Наша компанія пропонує кілька видів електронних квитків: персоніфіковані для пільговиків, в тому числі й учнів, стандартні для всіх жителів", − розповідає комерційний директор ТОВ "ГІС-СЕРВІС".

7116

В результаті обговорення перевізникам було надано тристоронні договори, з якими вони можуть ознайомитися та опрацювати.

Нагадаємо, що у Вараській громаді було проведено конкурс з визначення особи, уповноваженої здійснювати справляння плати за транспортні послуги в міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті загального користування на території Вараської МТГ, у якому визначено ТОВ "ГІС-СЕРВІС" переможцем цього конкурсу. Наразі уже укладено тристоронній договір між КП "Благоустрій", ТОВ "ГІС-СЕРВІС" та виконавчим комітетом Вараської міської ради.