20 жовтня відбулося засідання Комісії з питань земельних відносин, містобудування та екології Вараської міської ради. Депутати розглянули 24 питання порядку денного, 5 додаткових.

Засідання комісії розпочали з додаткового питання про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування Департаменту КТМС ВК ВМР.

Директор Департаменту культури, туризму, молоді та спорту Наталія Петрович доповіла про необхідність будівництва котла для опалення будинку культури в с.Більська Воля, який на сьогодні не має опалення взагалі. Депутати підтримали винесення даного проєкту рішення на розгляд сесії.

41 7177

Наталія Петрович доповідає про земельну ділянку у с.Більська Воля 

Затим, члени комісії підтримали проєкти рішень про найменування садового масиву на території Вараської громади, про затвердження проєктів землеустрою щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки та передачу земельної ділянки у власність, про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, про передачу земельної ділянки із комунальної власності у державну власність, про встановлення орендної плати за користування земельною ділянкою та про припинення права оренди земельної ділянки фізичній особі-підприємцю.

Одне питання порядку денного вирішили детальніше розглянути під час виїздного засідання "земельної" комісії – затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки у власність.

41 7167

Депутатами підтримано проєкт рішення щодо передачі земельної ділянки в постійне користування "Перспектива" ВМР. Мова йде про ділянку, яка розташована у м.Вараш, на південному ринку.

Також на засіданні розглянулипоновлення договору оренди земельної ділянки на новий строк з Приватним підприємством "Половля" та встановлення орендної плати за користування земельною ділянкою ТзОВ "Караван" на території м.Вараш.

41 7181

Зокрема, члени комісії розглянули зміни до бюджету Вараської громади на 2023 рік. Нагадаємо, це виділення коштів на заходи з територіальної оборони, підтримку громадських об’єднань ветеранів і осіб з інвалідністю, поповнення бібліотечного фонду у бібліотеках громади, придбання проектора, екрана на тринозі в клуб с.Стара Рафалівка, заходи з енергозбереження (заміна вікна в центрі дозвілля), медикаменти для хворої після трансплантації серця, поточні ремонти приміщень Вараського ліцею №2, Більськовільського ліцею, котельні в с.Собіщиці та ін.

Наприкінці депутати обговорили додаткові проєкти рішення щодо змін кількісного та персонального складу комісії з припинення юридичної особи Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Вараш в результаті реорганізації шляхом приєднання до Вараського центру соціальних служб та послуг, про припинення права постійного користування земельними ділянками КП "Вараштепловодоканал" ВМР та про затвердження містобудівної документації "Детальний план території по дорозі Рівненська в м.Вараш".

 

Присутні на засіданні депутати-члени комісії: Віра Литвин (голова комісії) (фракція "ПРОпозиція"), Дмитро Рубець (заступник голови комісії) (фракція "За майбутнє"), Іванна Журба (фракція "Європейська солідарність"), Олександр Чех (фракція "Слуга народу").

Відсутні на засіданні депутати-члени комісії: Петро Кедич (фракція "За майбутнє"), Петро Мартинюк (фракція "Батьківщина").