У Вараші відбувся благодійний захід "Відкрита першість ВП "РАЕС" із велоспорту "Паркові перегони".

Участь у заході, організованому Організацією молоді ППО ВП РАЕС і велокомандою РАЕС team, взяв начальник відділу інформаційної політики та комунікацій Володимир Гребьонкін.

"Приїхав передостаннім у своїй категорії – 48 хв. 17 с. Але зголосився до участі не задля результатів. Насамперед, щоб підтримати наші Сили оборони України. Також для популяризації велосипеду, як транспорту й дозвілля – продемонструвати, що ним можна їздити не лише влітку, а й восени чи взимку. Окрім цього брав участь і задля привернення уваги до парку: тут можна зробити вело-, бігові доріжки. Для наших дітей, щоб вони могли безпечно кататися – таким чином відволікатимемо їх від гаджетів, принаймні варто спробувати виграти конкуренцію. Ці доріжки зможуть використовувати і наші військові для реабілітаційних прогулянок після поранень. Жителям міста також буде зручно гуляти, дихати повітрям, психологічно розвантажуватися, дбати про своє ментальне здоров'я. Тому вірю, що колись, коли буде на часі, депутати проголосують за виділення коштів і ми матимемо у парку хороший об'єкт, корисний для багатьох", – прокоментував Володимир Гребьонкін.

7011

Володимир Гребьонкін очікує старту

Участь у перегонах 15 жовтня взяли більше 70 учасників різних вікових категорій на дистанціях різної складності на велосипедах, велобігах та самокатах. Спільно з учасниками заходу зібрано 14 031 грн для підтримки Збройних Сил України.

За інформацією Управління інформації та зв'язків з громадськістю, у категорії "Чоловіки 18-29 років" перше місце посів Віталій Демидишин, друге – Роман Хом’як, третє – Вадим Назарчук.
 
У категорії "Чоловіки 30-39 років" золото виборов Андрій Гриньків, срібло – Максим Лєшик, бронзу – Вадим Медиченко. Серед чоловіків 40-49 років перше місце посів Юрій Савчук, друге – Олександр Ошурко та бронзу виборов Сергій Ліпич.
 
У категорії "Жінки" перемогу здобула Юлія Руднік-Гриньків, друге місце посіла Марія Ошурко, третє – Вікторія Гетманова.
 
Серед підлітків 15-17 років першим на п’єдесталі став Тарас Демидюк, другим – Богдан Новак, третім – Максим Клим. Кращим серед юнаків 11-14 років названо Максима Ткачука, наступним після нього подолав дистанцію Валерій Пищик, третю сходинку посів Дмитро Хвесік. Серед хлопців 7-10 років золото завоював Олександр Демидишин, срібло – Захар Русін, бронзу – Арсен Сидоренко.
 
Серед велосипедисток у категорії "Дівчата-юначки" (11-14 років) першою стала Софія Прокопович, другою – Анна Косткіна, третьою – Яна Пашко. Серед дівчаток 7-10 років першою була Олена Гетманова, другою – Анна Євстігнєєва та бронзу отримала Олександра Намуйлик.
 
У категорії "Малюки на велосипедах" (до 6 років) першим фінішував Ренат Бездорожний, другим – Артем Попов, третім – Мартін Медиченко. Дівчатка у цій категорії також показали чудовий результат: першою подолала дистанцію Поліна Русін, другою – Марія Лєшик, а третьою – Дарина Лєшик.
 
У категорії "Малюки на велобігах" (до 4 років) серед хлопців отримав перемогу Захар Намуйлик, другим став – Олександр Гребень. А серед дівчаток у цій категорій першою була Діана Ципан, другою – Єсенія Федорова та третю сходинку розділили Аліна та Поліна Попови.


Благодійний захід відбувся за сприяння РАЕС, Первинної профспілкової організації ВП РАЕС, Вараської міської ради, ВП ГО "УкрЯТ" у Рівненській області.