У Вараші завершилась робота над створенням патріотичного муралу у центрі міста. Стінопис символізує поєднання культури та ядерної енергетики.

Такий подарунок до 50-річчя міста зробило керівництво Рівненської обласної ради й презентував 9 вересня Андрій Карауш.

2486

Андрій Карауш (ліворуч) і Олександр Мензул

Арт розміщено на стіні будівлі біля міського Центру дозвілля (мікрорайон Будівельників 2А). Працював над стінописом рівненський художник Костянтин Качановський.

За словами митця, це серія малюнків на території області − культура Рівненщини через призму візуальних образів. Зокрема, це вже третій малюнок. Перші два з'явилися у  Рівному й Радивилові.

6780

Костянтин Качановський за роботою

"На муралі дівчина, яка є уособленням культури. У Вараші вона зображена у вишиванці з орнаментом, притаманним даному регіону. У моїх роботах, переважно, позиціонується жіночий образ, який символізує збереження українських цінностей. Також малюнок поєднаний із тамтешніми технологіями, а саме з ядерною енергетикою. Такий собі синтез культури та технологій. Упорався із творчою роботою доволі швидко − упродовж трьох днів. Якраз і погода цьому сприяла", − розповідає Костянтин Качановський.

7034

Костянтин Качановський – рівненський майстер стрітарту. Відомий серією стінописів, які почав створювати після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Його роботи прикрашають будівлі Рівного та інших населених пунктів області. А також – звільнених від окупантів міст: Балаклії, Куп’янська, куди художник їздив у складі "культурного десанту".