У Вараській громаді утворюється  Рада з питань внутрішньо переміщених осіб (далі - Рада).

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2023 року № 812 при Виконавчому комітеті Вараської міської ради планується створення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб, яка братиме участь у реалізації місцевої  політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО).

Вона утворюється з метою сприяння в реалізації громадянських і політичних прав ВПО, сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів ВПО.

До складу Ради увійдуть 20 осіб: з яких  чисельність внутрішньо переміщених осіб становить не менше ніж 50 відсотків кількісного складу членів Ради.

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих документів, які приймаються з 21.03.2024 по 28.03.2024 р. Департаментом соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради (майдан Незалежності, 1, м. Вараш; електронна адреса: varashmtg.gov.ua ) в електронній та/або паперовій формі:

  • заява у довільній формі;
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт);
  • документ про освіту (за наявності);
  • відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);
  • довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, або листа громадського об’єднання.

За додатковою інформацією можна звертатись за номером телефону 03636 3-13-51