У межах програми EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 тисяч євро кожен для відновлення, розвитку та підвищення стійкості у часи війни. Це вже друга хвиля підтримки українського бізнесу від ЄС та Німеччини у рамках грантового конкурсу для 100 мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) з початку 2024 року.

До участі у конкурсі запрошуються ММСП, що працюють в сферах:

  • переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість);
  • креативних індустрій;
  • логістики та транспорту;
  • інших секторів з потенціалом експорту або створення  інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Подати заявку на отримання гранту можна з 28 лютого до 24 березня 2024 року за посиланням. 

Запланована хвиля грантів сприятиме реалізації цілей урядової ініціативиєРобота під егідою Міністерства економіки України.

Грантовий конкурс проводиться у межах програми міжнародної співпраці "EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП" за спільного фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.