ГУ ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що здійснювати будь-яку господарську діяльність необхідно дотримуючись вимог чинного законодавства, оскільки їх виконання, напряму чи опосередковано, пов’язане із поповненням державної скарбниці та є обов’язком кожного платника податків нашої держави.

При цьому обов’язком усіх суб’єктів господарювання є дотримання вимог діючого законодавства щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зокрема проводити розрахункові операції через зареєстровані належним чином РРО/ПРРО, надавати споживачам розрахункові документи встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів.

Звертаємо увагу, що Державна податкова служба України пропонує суб’єктам господарювання до використання безкоштовне програмне забезпечення ПРРО. Інформацію про такий ПРРО можна отримати у банері "Програмні РРО" на вебпорталі ДПС за посиланням.

Також звертаємо увагу, що на початку поточного року відбулось оновлення програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для всіх версій застосунку (Android, iOS, Windows та Web-версія). Доопрацьований функціонал ПРРО від ДПС, зокрема, дозволяє здійснювати розрахункові операції з покупцями/споживачами на умовах оплати товару/послуги частинами (передплата/чергова сплата/остаточний розрахунок) всім суб’єктам господарювання, які не є платниками ПДВ.