Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко в літній сезон надає послуги реабілітації для дітей, які мають проблеми зі здоров’ям.

У Центрі комплекс реабілітаційних заходів підібраний не лише за показами до основної нозології, але й доєднується система спеціальних профілактичних впливів на організм дитини, які запобігають ускладненню основного діагнозу чи його загострення, а також сприяють зміцненню імунітету.

Зокрема, в оздоровчому комплексі "Соляна кімната" діти дихають цілющим іонізованим повітрям та релаксують. Сестра медична Людмила Ярута слідкує за сеансом, забезпечує приємний відпочинок, аби в подальшому відвідувачам зменшити проблеми з органами дихання.

Сестра медична Валентина Сорока готує смачні чаї для фітотерапії. Фітотерапія – це застосування корисних властивостей рослинних екстрактів, вміло поєднаній у цілющі композиції фіто-чаїв.  

Сестра медична Тетяна Свента готує порції кисневого коктейлю – кисневі пінки, які можна застосовувати як для пацієнтів із різними захворюваннями, так і для здорових людей.

Щоб такий комплекс медичної, фізичної реабілітації в поєднанні з профілактично-оздоровчими заходами був результативним, сприяв зміцненню імунітету та загальному оздоровленню дітей, багато зусиль прикладають завідувач відділення медичної реабілітації Мар’яна Ковальчук та сестра медична старша Галина Кукла. Саме від їх чітко спланованої, системної роботи залежить і результат. 

Дані послуги надаються на безоплатній основі.

Щоб отримати послуги у Вараському міському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко, необхідно звернутися у Департамент соціального захисту ВК ВМР (каб.105) із заявою і відповідним пакетом документів:

- рішення ЛКК;

- консультативний висновок (форма №028/о) або виписний епікриз;

- виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о);

- витяг з реєстру територіальної громади/довідка про взяття на облік для внутрішньо переміщених осіб (можна з Дії); 

- копія свідоцтва про народження дитини;

- копія ідентифікаційного коду дитини;

- копія паспорта одного з батьків (1,2,11 ст.);

- копія ідентифікаційного коду одного з батьків.