З 15 лютого до 31 березня 2024 року, відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства та наказу Рівненського рибоохоронного патруля (наказ №10 від 12.02.2024) у рибогосподарських водних об’єктах Рівненської області встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період її нерестової активності. Такі заходи спрямовані для того щоб захистити плідники у переднерестовий та нерестовий періоди.

Як відомо щука йде на нерест раніше інших риб, оскільки вона не така вимоглива до прогріву води, а іноді нереститься навіть під кригою. Прісноводна хижачка дуже важлива для балансу іхтіофауни, вона є свого роду регулятором: знищує малоцінну, дрібну, хвору та ослаблену рибу, що сприяє кращому зростанню цінних видів та оздоровлення їх популяцій.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що вилов щуки під час її нересту тягне за собою відповідальність, як адміністративну так і кримінальну. За кожну незаконно добуту щуку стягується шкода у розмірі – 3468 грн., також на порушника чекає адмінштраф.

Якщо спіймали щуку у заборонений період – обережно відчепіть та відпустіть у воду, не нехтуйте забороною!

Також нагадуємо рибалкам області й про заборону вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Якщо вам стало відомо про факти порушення природоохоронного законодавства на території звертайтесь за телефонами:

  • "Гаряча лінія" Рівненського рибоохоронного патруля: (067) 540-53-90;
  • "Гаряча лінія" ДЕРЖРИБАГЕНСТВА: 0(800) 50-52-50.

 За поданою інформацією Відділу екологічного контролю управління безпеки та внутрішнього контролю ВК ВМР