У діалозі взяли участь представники україно-шведського проєкту "Психічне здоров'я для України", директор Департаменту соціального захисту та гідності Наталія Талах, начальник відділу охорони здоров'я Вікторія Михайловська, директор КНП ВМР "Вараська багатопрофільна лікарня" Тетяна Латишенко та завідувач Центру психічного здоров'я Олег Кондратюк, директор ВЦССП Світлана Пашко, директор Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А Матвієнко Наталія Федінчик, представники Управління освіти, Вараського ЦПМД, Вараського інклюзивно-ресурсного центру, Вараського центру професійного розвитку педагогічних працівників та Вараської МВА.
 
хфю 2600
 
Під час дискусії представники напрямків медицини, освіти та соціальної допомоги обговорили проблеми та перспективи громади у сфері підвищення якості психічного здоров'я мешканців різних вікових груп та вразливих категорій населення. Зокрема, торкнулись питань психологічної допомоги Захисникам України та їхнім сім'ям, неповнолітнім, внутрішньопереміщеним особам та постраждалим від домашнього насильства. Також акцентували на нагальних викликах: відсутності дитячого психіатра та психіатричного стаціонару, наданні психологічної допомоги батькам дітей з інвалідністю, подоланні стигматизації щодо отримання психіатричної допомоги та доступності послуг для мешканців громади, які проживають у селах.
 
хфю 2615
 
Учасники дискусії продовжать співпрацю з проєктом "Психічне здоров'я для України" щодо створення Координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я у Вараській громаді для вирішення визначених проблем.