На заході були присутні родини безвісти зниклих Героїв, заступники міського голови Роман Хондока та Дмитро Стецюк, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна, директор департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР Наталія Талах, начальник Вараського РТЦКтаСП Андрій Скляров та представники ВК ВМР.

До зустрічі долучились начальник управління у справах ветеранів Рівненської ОДА Марина Корольова, регіональний представник Секретаріату Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Людмила Кучер, т.в.о. заступника начальника слідчого управління ГУНП в Рівненській області Ірина Старовецька та представники оперативного командування "Захід".

photo 2024 08 13 16 53 51

Метою зустрічі було покращення діалогу між родичами зниклих безвісти військовослужбовців та представниками профільних відомств, які займаються пошуком Героїв та забезпечують соціальну підтримку їхнім родинам. Під час заходу усі присутні мали змогу поставити запитання спікерам та звернутись до них за індивідуальною консультацією. Зокрема, членів родин зниклих безвісти військових цікавило проведення ДНК-експертиз загиблих Героїв, інформація про полонених та юридичні труднощі пов'язані з майновими правами.

Директор департаменту соціального захисту та гідності ВК ВМР Наталія Талах наголосила, що у Вараській громаді працює відділення соціально-психологічної допомоги сім'ям Захисників та Захисниць ВЦССП, фахівці якого надають юридичну, соціальну та психологічну допомогу рідним військовослужбовців. Також у рамках "Комплексної програми соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2023-2025 роки" з бюджету Вараської громади здійснюється виплата одноразової грошової допомоги членам сімей військових, які зникли безвісти чи перебувають в полоні, у розмірі 3 тис. грн.

Відділення соціально-психологічної допомоги сім'ям Захисників та Захисниць ВЦССП працює за адресою м-р Будівельників 5;
Пн-Чт: 8:00-17:15;
Пт: 8:00-16:00;
Обідня перерва: 13:00-14:00

Контактні телефони:
(095)671-23-18
(096)117-13-04