Розпочалось засідання традиційно із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

IMG 1361

Під час формування порядку денного додатково включили проєкти рішення "Про надання ПрАТ "Рівнеобленерго" земельних ділянок в оренду" та "Про передачу земельних ділянок в постійне користування ДСГП "Ліси України"".

Затим Олександр Дерев’янчук (фракція "Європейська солідарність") виголосив звернення від депутатів ВМР до керівництва Верховної Ради України  щодо припинення саботажу процесу ухвали законопроєкту про захист від російського втручання в релігійній сфері.

Першим розглянули питання порядку денного про передачу матеріалів на облаштування оборонних укріплень для підрозділу Національної гвардії України.

Одноголосно (27 голосів "за") депутати підтримали проєкт рішення щодо присвоєння звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади" (посмертно) громадянам України, які загинули (померли) захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в російсько-українській війні, брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії щодо України.

Одному із близьких родичів загиблого (померлого) буде вручено нагрудний знак про присвоєння звання "Почесний громадянин Вараської міської територіальної громади".

Внесли зміни до структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління та до структури Вараського центру соціальних служб та послуг.

Депутати ухвалили низку питань що стосувалися соціальної сфери: затвердження Порядку надання адресної допомоги на придбання житла Захисникам і Захисницям України та членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (адресна допомога надається в порядку черговості відповідно до дати прийняття на квартирний облік в розмірі 200 тис. грн); внесення змін до Порядку виплати одноразової грошової допомоги особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав ЗСУ (особам, з числа офіцерського складу незалежно від роду військ (окрім проходження служби у ТЦК та СП) в розмірі 50 тис.грн; особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до Десантно-штурмових військ (далі - ДШВ) в розмірі 50 тис. грн; особам, які прийняті на військову службу за контрактом або мобілізовані до лав ЗСУ (крім ДШВ) в розмірі 10 тис.грн); затвердження порядків виплати одноразової матеріальної допомоги матерям та батькам загиблих Захисників та Захисниць України; утворення пересувного робочого місця адміністратора відділу "ЦНАП" Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету ВК ВМР, яке передбачає використання автоматизованого комплексу "Мобільна валіза", який оснащений ноутбуком, принтером, сканером, зчитувачем ID-карт, мобільним модемом, веб-камерою; затвердження Переліку адміністративних послуг, що надаються через відділ "ЦНАП".

Опісля підтримали питання "правового" сектору, зокрема про припинення юридичної особи публічного права – Мульчицької, Старорафалівської, Заболоттівської, Більськовільської, Собіщицької, Озерецької, Сопачівської сільських виборчих комісій.

Одне питання стосувалося звіту про виконання бюджету Вараської громади за I квартал 2024 року.

Далі обранці проголосували "за" низку "комунальних" питань. Зокрема, це: внесення змін до установчих документів комунального підприємства "ВТВК"; делегування частини функцій замовника будівництва; надання згоди на безоплатне прийняття державного майна у комунальну власність Вараської громади; погодження передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності без проведення аукціону Головному управлінню Національної поліції в Рівненській області, а також Рівненській обласній організації Товариства Червоного Хреста України; надання права користування земельною ділянкою комунальної власності для забудови (суперфіцію), безоплатну передачу комунального майна з балансового обліку ВК ВМР на балансовий облік КП "ВТВК" ВМР тощо.