Головна мета – інформування про переваги програми патронатних вихователів та пошук кандидатів для цієї відповідальної роботи. 

У тренінгу взяли участь заступник міського голови Роман Хондока, начальник служби у справах дітей Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Марчук, директор Рівненського обласного центру соціальних служб Ананій Бучак, Вараська МВА, старости Вараської громади, спеціалісти служби у справах дітей ВК ВМР, фахівці із соціальної роботи, представники релігійних громад, закладів охорони здоров’я, а також патронатний вихователь Немовицької громади. 

патр 0975

За словами заступника міського голови, у Вараській громаді вже є родини, які зацікавлені в програмі. Працівники соціальних служб докладатимуть усіх зусиль, щоб робота у цьому напрямку привела до створення патронатної сім’ї.

"Ми готуємося і робимо все для того, щоб у нашій громаді з’явилась хоча б одна сім’я патронатних вихователів. Це буде дуже позитивний досвід для всіх, хто тут зібрався, щоб перейти від інформаційної до практичної площини", – зазначив Роман Хондока у вітальному слові.

патр 0981

Заступник міського голови Роман Хондока (зліва) та начальник служби у справах дітей РОДА Віктор Марчук (справа)

Також, до роботи з учасниками тренінгу долучились національні тренери по патронату та учасник програми з Немовицької громади. Запрошені гості обмінялись досвідом роботи з патронатними сім’ями в інтерактивній формі. 

Нагадаємо, що Вараська громада у пошуку небайдужих мешканців, які готові надавати унікальну соціальну послугу сімейного патронату, отримуючи за це заробітну плату, кошти на дитину та професійну підтримку фахівців.

Детальну інформацію про програму можна дізнатись в Службі у справах дітей ВК ВМР за адресою: майдан Незалежності 2, м.Вараш (приміщення Вараської міської ради), та за телефоном: 38 (068) 977 09 62.

Читайте також:

У Вараській громаді шукають родини, які можуть тимчасово прихистити дітей