Начальник відділу охорони здоров’я Департаменту соціального захисту та гідності Вікторія Михайловська проінформувала, що функціонування міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу проводиться для узгодження діяльності місцевих органів виконавчої влади, підприємств, відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій для ефективної реалізації в місті проєктів з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Зокрема, на засіданні координаційної ради постійно розглядаються питання щодо ситуації в місті по захворюваності на туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, стан виконання заходів Комплексної програми "Здоров’я" на 2022-2025 роки, а саме: "Програма протидії захворюванню на туберкульоз" та "Програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу", вирішуються проблемні питання.

крр 0891

заступник міського голови Роман Хондока

Згідно статистичних даних, наданих уповноваженою особою з організації та координації виконання заходів "Порядку організації виявлення туберкульозу та латентної туберкульозної інфекції" Тамари Кізім, лікарем загальної практики Марини Козодой, в.о. завідувача Вараського районного відділу ДУ "Рівненський ОЦКПХ МОЗ" Людмили Соломки, заступника директора з поліклінічної роботи КНП ВМР "ВБЛ", лікаря-інфекціоніста кабінету "Довіра", ситуація в громаді по захворюваності покращилася, кількість хворих зменшилася, проводяться огляди груп ризику.

В школах міста запроваджені превентивні заходи щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Начальник управління освіти ВК ВМР Олена Корень повідомила, що на протязі 2023-2024 навчального року за участі представників громадських організацій проведено просвітницькі заходи серед учнівської молоді щодо негативного впливу вживання наркотиків та алкоголю із залученням осіб, які на власному прикладі побороли такі згубні звички. Наголосила, що двічі на рік проводиться "Тиждень безпеки життєдіяльності".

Протягом року психологічною службою проводяться індивідуальні консультації, проводяться флешмоби "Здоровим бути модно", акції "Червону стрічку носять небайдужі", тематичні виставки матеріалів у шкільній бібліотеці з питань запобігання та профілактики туберкульозу та туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІДу.