Насамперед, виконавчий комітет заслухали звіт Поліцейських офіцерів громади за перше півріччя 2024 року.

Члени виконавчого комітету погодили початок роботи автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському та приміському пасажирському автомобільному транспорті загального користування на території Вараської МТГ з 1 серпня. 


вм 0720

Затвердили фінансові плани КП "ВТВК", КНП ВМР "Вараський ЦПМД" та "УК "ЖКС" на 2025 рік, а також погодили інвестиційну програму у сфері теплопостачання КП "ВТВК" ВМР на 2024-2025 роки.

Затим виконавчим комітетом затверджено порядок виплати одноразової матеріальної допомоги постраждалим від пожежі або стихійного лиха. Зокрема, це надання фінансової допомоги до 50 тис. грн.

вм 0725

Серед розглянутих проєктів рішень – внесення змін до Порядку видачі електронних квитків для пільгових категорій громадян у Вараській міській територіальній громаді. Мова йде про додавання осіб, які мають право на отримання електронного квитка на безоплатній основі та не зареєстровані у Вараській МТГ, але проживають, працюють або навчаються у закладах освіти Вараської громади.

Внесено зміни до рішення виконавчого комітету від 26.10.2023р. щодо переліку документів, які необхідні для отримання персоніфікованих електронних карток (ПЕК), а саме: 

  • для осіб, які мають право на отримання електронного квитка на безоплатній основі та не зареєстровані у Вараській МТТ, але проживають, працюють або навчаються у закладах освіти Вараської МТГ – документ, що підтверджує право власності чи користування жилом, або довідка про офіційне працевлаштування, або документ про підтвердження факту проживання на території Вараської МТГ, або довідка з місця навчання;
  • для учнів – учнівський квиток або довідка з місця навчання;
  • для осіб з інвалідністю I, II групи – посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу відповідно до Законів України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" та "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю".

вм 0721

Також внесли зміни до рішення виконавчого комітету ВМР від від 13.06.2024р. про забезпечення підключення об’єктів на площі біля стадіону "Ізотоп" до електричних мереж КП "Благоустрій" ВМР.
 

Серед додаткових питань: визначення кандидатур на представлення до присвоєння почесного звання України "Мати-героїня" та внесення змін до Положення про функціонування Алеї Героїв.

Окрім того, понад 50 питань стосувалися соціальної сфери, а саме: поліпшення житлових умов.