Насамперед, члени виконавчого комітету погодили утворення Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при ВК ВМР. Зокрема, вона є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, утворена з метою участі в оцінюванні ефективності державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності та сприяє координації діяльності суб’єктів відносин у зазначеній сфері у Вараській громаді.

9082

Затим було погоджено новий склад конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування у Вараській громаді.

Також затвердили фінансові плани КП "Благоустрій" ВМР та КП "Перспектива" ВМР на 2025 рік.

9076

Підтримано передачу в оренду нерухомого майна та включення його в Перелік другого типу. Мова йде про приміщення у гуртожитку "Прометей" Головному управлінню Національної поліції в Рівненській області, а саме: створення поліцейської дільниці, а також передача нежитлового приміщення Департаменту культури, туризму, молоді та спорту за адресою: Перемоги 23.

На засіданні надали дозволи фізичній особі підприємцю на розміщення об’єктів зовнішньої реклами. 

9058

Окрім цього на засіданні встановлено новий тариф на проїзд міським автомобільним транспортом – 14 грн за 1 поїздку (місце); для дітей віком від 7 до 18 років – 10 грн за 1 поїздку (місце). Необхідність перегляду тарифу обумовлена зверненням перевізника КП "Благоустрій" про приведення у відповідність розміру тарифу економічно обґрунтованим витратам. Відбулося значне зростання складових тарифу: витрати на паливно-мастильні матеріали; на матеріали та запасні частини; на оплату праці (у зв’язку з зростанням мінімальної заробітної плату) тощо. По окремих позиціях зростання становить більш як 50%.

Наприкінці виконавчий комітет погодив зміни щодо громадської комісії з житлових питань при ВК ВМР. Дані зміни обумовлено створенням Вараської МВА та розподілом повноважень.