Серед запрошених учасників міський голова м.Вараш Олександр Мензул, начальник Вараської МВА Людмила Мариніна та заступник міського голови Дмитро Стецюк. Зокрема, на подію завітали освітяни не тільки нашої громади, а й з різних куточків України, а також представники Нацгвардії, поліції, ДСНС, РАЕС, , завідувачка сектору роботи з експертами управління ДСЯО в Рівненській області; експерт з сертифікації Галина Коломис, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області Сергій Вовчук.

панельна дискусія "Безпечна школа: виклики системи освіти в умовах війни (сьогодення)"

Програма заходу включала: офіційне відкриття, знайомство з експертами, панельна дискусія "Безпечна школа: виклики системи освіти в умовах війни (сьогодення)", у якій взяли участь очільник Вараської громади та начальник Вараської МВА, дві експертні паралелі, у якій експертами виступали і вчителі Вараських закладів освіти, майстерки "З Україною в серці: освітній форпост", особлива сесія від EdCamp "Повірмо, підтримуймо, перемагаймо: як створити спільноту, що є стійкою", паралель учительських сесій та офіційне закриття (не)конференції з фіналістами Global Teacher Prize Ukraine – загальнонаціональної премії для українських вчителів.

Нагадаємо, це вже друге офіційне відкриття EdCamp у Вараші. Минулоріч захід організували у Вараському ліцеї №1.

До слова, EdCamp Ukraine – спільнота відповідального вчительства України, яка створена і діє за принципами всесвітнього руху EdCamp. Перший EdCamp відбувся в травні 2010 року. Заснували рух 11 (над)звичайних учительок і вчителів із Філадельфії, котрі під час розмови за філіжанкою кави винайшли цей формат. Зокрема, EdCamp в Україні вперше був проведений у 2015 році.
 
 
Читайте також: