Попри дощову погоду сьогодні 250 учасників, серед яких члени сімей загиблих Героїв Вараської громади, представники спортивних об'єднань, працівники органів виконавчої влади громади, депутати ВМР, здолали за вибором дистанцію у 2 або 5 км. Діти (від 2 до 11 років) мали змогу пробігти 300 м. Кожен учасник одержав від організаторів – Департаменту культури, туризму, молоді та спорту ВК ВМР – пам'ятну медаль фінішера.

9537

Одним із тих, хто пробіг найдовшу із запропонованих дистанцій, – перший заступник міського голови Павло Павлишин.

"Хочу подякувати всім, хто долучився до цієї акції. Сьогодні ми вшановуємо хлопців і дівчат, наших Героїв, які вже ніколи не зможуть ті дистанції, котрі ми з вами обрали. Я впевнений, що вони нас бачать із небес... Сьогодні гарна погода – коли будете бігти, думайте про тих, хто нині нас захищає, наскільки їм складно ледь не щодня бути у подібних умовах. Бажаю нам мирного дня і нашої швидшої Перемоги. Слава Україні!" – сказав Павло Павлишин під час виступу напередодні старту.

Забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" у 2018 році започаткував батько загиблого воїна — кіборга Олексія Дурмасенка. Ушосте тисячі українців взяли участь у забігу задля вшанування пам’яті загиблих воїнів, висловлення подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження незалежності та територіальної цілісності України.