Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що здійснювати будь-яку господарську діяльність необхідно дотримуючись вимог чинного законодавства, оскільки їх виконання, напряму чи опосередковано, пов’язане із поповненням державної скарбниці та є обов’язком кожного платника податків нашої держави.
 
Зокрема, суб’єкти господарювання мають здійснювати розрахункові операції через належним чином зареєстровані РРО/ПРРО та видавати покупцям фіскальні чеки із дотриманням норм Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі громадського харчування та послуг" із змінами та доповненнями.
 
Звертаємо увагу споживачів, що на вебпорталі ДПС у розділі "Е-сервіси" функціонує пошуковий сервіс "Пошук фіскального чека". Він дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та припинити незаконну діяльність окремих торгівців.
 
У випадках виявлення фактів відсутності електронної копії чека на вебпорталі ДПС просимо інформувати податкові органи у чат-бот "StopViolationBot" месенджеру "Telegram" для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.